Obavijesti

News

Komentari 24

Kako se Andrej Plenković sad pretvorio u spasitelja svih ljudi

Kako se Andrej Plenković sad pretvorio u spasitelja svih ljudi
1

HDZ je sinoć dao bjanko podršku Andreju Plenkoviću za kadrovske promjene u obnovi. Sve je sada na premijeru. Koji istodobno prijeti pohlepnim trgovcima, smjenjuje loše ministre, čak se bori protiv korupcije.

VIDEO

"Dobio sam bjanko potporu stranke za određene kadrovske promjene u procesu obnove", ponosno je objavio Andrej Plenković nakon sinoćnje sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Premijer, dakle, može raditi što hoće. Odabrati koga hoće. Ponovno promašiti u kadrovskom odabiru koga god hoće. Nema konzultacija u stranci, nema frakcijskih uštimavanja, nema natezanja i rastezanja, premijer ima slobodne ruke da pronađe novog ministra za obnovu.

Jer premijer Plenković osobno, gotovo vlastoručno, rješava sve probleme.

Ne bi se miješali

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pa ako je HDZ bio izostavljen, neki su rekli i zaboravljen, prilikom odabira Ivana Paladine, nestranačkog ministra graditeljstva, tako se HDZ sada ne želi miješati ni u izbor nasljednika Paladine. 

HDZ nije birao, pa se nije ni blamirao.

Sve je sada na Andreju Plenkoviću, stranka je samo komitet koji složnim klimanjem glave daje bjanko potporu svom lideru. Slavnom po tome da odabire neuspješne, kontroverzne i korumpirane ministre.

No to je postao jasan obrazac djelovanja u Plenkovićevu HDZ-u.

Stranka ne odlučuje, možda netko tiho jaukne kad joj neko Plenkovićevo imenovanje stane na žulj, ali uglavnom je pošteđena kritika zbog "nestvarno spore obnove". Sve je na premijeru.

I premijer je postao spasitelj hrvatskih ljudi.

Povući ministre za uho

On će spasiti proces obnove nakon potresa, izvući ljude iz kontejnera i povući neke ministre za uho. 

On će, također, zaprijetiti trgovcima i svim "bezobraznicima i profiterima" koji "love u mutnom" i dižu cijene nakon uvođenja eura. "Vidim da neki huškaju da mi nemamo ideje i alata, imamo i nećemo oklijevati da ih koristimo", poručio je sinoć.

Ako već nije uspio pobrati ovacije zbog za uvođenje eura, makar će se iskupiti tako što će spasiti građane od pohlepnih trgovaca. 

A isto tako, premijer Plenković je taj koji će voditi borbu protiv korupcije, pa makar se na listama korumpiranih političara grupiraju uglavnom njegovi ministri, dužnosnici, državni tajnici, lokalni šerifi i stranački ljudi. 

Plenković se bori čak i protiv vlastite stranke.

Koja mu u tome daje "bjanko potporu".

Plenkijev hot line

Na Plenkovićev konto idu i euro, i Schengen, i besplatni obroci u školama, i borba protiv nasilja u obitelji...

Kako je krenulo, Plenković bi mogao uskoro otvoriti "hot line": zovite premijera ako vas nešto smeta.

Pitanje je, međutim, koju ulogu u Plenkovićevu upravljanju državom igra njegov HDZ. S jedne strane, stranka se prikazuje kao uteg koji Plenkovićeve dobre namjere pretvara u popločani put prema paklu korupcije i kriminala, a s druge, stranka se očito distancira od premijerovih kadrovskih rješenja. 

Izgubljene bitke

Tim više kad poseže za nestranačkim ljudima u izgubljenim situacijama (izbori u Splitu) ili promašenim aktivnostima (kad Paladinu treba baciti pod noge bijesnoj javnosti).

HDZ stoga ne preuzima odgovornost za Paladinu, kao što će prepustiti Plenkoviću da odabere njegova nasljednika, nakon što  je prethodnika odvela policija. 

I svi su na dobitku. 

Osim, naravno, žrtava potresa, inflacije, korupcije, nasilja...

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.