Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
142 komentara

Plenković: 'Glas za Škoru, glas je za Milanovića, a ne za HDZ'

Svi oni drugi koji osjećaju Hrvatsku, koji dijele vrijednosti Tuđmanovog HDZ-a dobro znaju da je prava, jedina istinska kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović, rekao je Plenković

Foto: Pixell
142 komentara

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je ustvrdio da je svaki glas za Miroslava Škoru ustvari glas za Zorana Milnovića, odnosno za SDP, te je poručio da je Kolinda Grabar-Kitarović jedina istinska kandidatkinja svakoga tko dijeli vrijednosti "Tuđmanova HDZ-a”.

- Glas za Škoru je glas za Milanovića, glas za Škoru je glas za SDP. Prema tome, svi oni drugi koji osjećaju Hrvatsku, koji dijele vrijednosti Tuđmanovog HDZ-a dobro znaju da je prava, jedina istinska kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović - rekao je Plenković u izjavi novinarima nakon konferencije The Economista "Svijet u 2020.", uvjeren da će Grabar-Kitarović dobiti većinsku potporu hrvatskog naroda.

'OSNOVAT ĆU STRANKU' Škoro: Ja računam na glasove HDZ-a, oni računaju i na mene

HDZ je danas onakav kakvoga je htio Tuđman

Novinari su ga pitali za komentar izjave predsjedničkog kandidata Miroslava Škore s predizbornog skupa u zagrebačkom "Lisinskom”, koji je pozvao HDZ-ovce da glasaju za njega te ustvrdio da je Plenković izdao Franju Tuđmana.

- Vidim da se jako ulovio mene, valjda je vidio na radaru da sam ja interesantan, kao što sam interesantan bezidejnim i vrlo zlonamjernim političarima Mosta koji oko njega skakuću - prokomentirao je Plenković Škorine riječi.

- HDZ kojeg vodimo danas je upravo ono mjesto, ideja, program, kakav je htio predsjednik Tuđman. HDZ-ovcima sigurno ne trebaju ni Škoro, ni Bulj, ni Grmoja, ni Petrov, ni cijela bulumenta drugih koji su bili tamo da im kažu za koga će glasati. HDZ-ovci će glasati, a i brojni drugi hrvatski građani, za Kolindu Grabar-Kitarović. Podržat će njenu politiku, a i politiku Vlade koju vodi HDZ -  rekao je Plenković.

Pojašnjavajući svoju ocjenu, Plenković je ustvrdio kako je Škorin skup bio razotkrivanje svih tih malih aktera koji žele gricnuti dio HDZ-a, dio HDZ-ovog biračkog tijela.

PREMIJER O 'IZDAJI' 'Škorin nastup djelovao mi je kao parodija na Večernju školu'

Škorin skup je loša verzija "Večernje škole"

- Pretpostavljam da oni kad kažu da smo mi izdali Franju Tuđmana misle na sljedeće - da je Hrvatska, ova Vlada, riješila sve nepravde prema hrvatskim braniteljima. Pretpostavljam da misle na jačanje Hrvatske vojske, na jačanje hrvatske policije, na napredak hrvatskog gospodarstva, na nikad snažniji međunarodni položaj Hrvatske. I siguran sam da misle da smo izdali predsjednika Tuđmana upravo zato što smo vratili 30. svibnja kao Dan državnosti - dodao je.

Škorine riječi da je glas za Grabar-Kitarović ustvari glas za njega, Plenković je potvrdio rekavši:

- Aposlutno da je glas za Kolindu Grabar-Kitarović glas za HDZ pa, ako hoćete, i glas za Andreja Plenkovića - rekao je.

Potom je ocijenio kako je cijeli Škorin skup izgledao kao loša verzija humorističke emisije "Večernja škola".

- Djelovalo mi je kao neka parodija na 'Večernju školu', s tim da je Pervanova 'Večernja škola' bila zabavna, a ovo je bilo loše. Čak loše pročitano, praktički nikakvo, čovjek puno bolje pjeva nego što govori - ocijenio je Plenković.

Milanović je u Ministarstvu "hvatao krivine"

Novinari su ga pitali i za komentar napada Milanovića na njega, na što je  Plenković rekao, referirajući se na njegov izborni slogan, da Milanović ima "loš karakter", a nema program.

- Što se tiče Milanovića, imate čovjeka kojeg smo mi 90-ih u Ministarstvu vanjskih poslova  otprilike gledali - 'jel to onaj koji hvata krivine'. To je bila njegova odlika tada. Koji je očito ušao u kampanju, kako je rekao, s karakterom, a ja bih rekao s lošim karakterom, s neistinama i bez programa. I s nikakvim rezultatima kao premijer - rekao je.

Na Škorinom je skupu bio i sin Franje Tuđmana, Stjepan, koji je član HDZ-a, a Plenković o tome kaže kako ne zna koju je poruku on time htio poslati dodajući kako "nije doživio njegov pretjerani aktivizam u proteklih nekoliko godina".

Na pitanje hoće li Stjepan Tuđman ostati u stranci Plenković je odgovorio: "Vidjet ćemo, mislim da je to nešto što on sam sa sobom mora objašnjavati”.

Plenković ne vidi ništa sporno u tome da ministri sudjeluju na predizbornim skupovima, a o poruci ministra obrane Damira Krstičevića da HDZ nikada neće odvojiti Hrvatsku vojsku od Katoličke crkve, Plenković je rekao kako "Vojni odrinarijat ima važnu ulogu u okviru Hrvatske vojske".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message