Obavijesti

News

Komentari 142

Plenković: 'Glas za Škoru, glas je za Milanovića, a ne za HDZ'

Plenković: 'Glas za Škoru, glas je za Milanovića, a ne za HDZ'
1

Svi oni drugi koji osjećaju Hrvatsku, koji dijele vrijednosti Tuđmanovog HDZ-a dobro znaju da je prava, jedina istinska kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović, rekao je Plenković

VIDEO

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je ustvrdio da je svaki glas za Miroslava Škoru ustvari glas za Zorana Milnovića, odnosno za SDP, te je poručio da je Kolinda Grabar-Kitarović jedina istinska kandidatkinja svakoga tko dijeli vrijednosti "Tuđmanova HDZ-a”.

- Glas za Škoru je glas za Milanovića, glas za Škoru je glas za SDP. Prema tome, svi oni drugi koji osjećaju Hrvatsku, koji dijele vrijednosti Tuđmanovog HDZ-a dobro znaju da je prava, jedina istinska kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović - rekao je Plenković u izjavi novinarima nakon konferencije The Economista "Svijet u 2020.", uvjeren da će Grabar-Kitarović dobiti većinsku potporu hrvatskog naroda.

Škoro: Ja računam na glasove HDZ-a, oni računaju i na mene
Škoro: Ja računam na glasove HDZ-a, oni računaju i na mene

HDZ je danas onakav kakvoga je htio Tuđman

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novinari su ga pitali za komentar izjave predsjedničkog kandidata Miroslava Škore s predizbornog skupa u zagrebačkom "Lisinskom”, koji je pozvao HDZ-ovce da glasaju za njega te ustvrdio da je Plenković izdao Franju Tuđmana.

- Vidim da se jako ulovio mene, valjda je vidio na radaru da sam ja interesantan, kao što sam interesantan bezidejnim i vrlo zlonamjernim političarima Mosta koji oko njega skakuću - prokomentirao je Plenković Škorine riječi.

- HDZ kojeg vodimo danas je upravo ono mjesto, ideja, program, kakav je htio predsjednik Tuđman. HDZ-ovcima sigurno ne trebaju ni Škoro, ni Bulj, ni Grmoja, ni Petrov, ni cijela bulumenta drugih koji su bili tamo da im kažu za koga će glasati. HDZ-ovci će glasati, a i brojni drugi hrvatski građani, za Kolindu Grabar-Kitarović. Podržat će njenu politiku, a i politiku Vlade koju vodi HDZ -  rekao je Plenković.

Pojašnjavajući svoju ocjenu, Plenković je ustvrdio kako je Škorin skup bio razotkrivanje svih tih malih aktera koji žele gricnuti dio HDZ-a, dio HDZ-ovog biračkog tijela.

'Škorin nastup djelovao mi je kao parodija na Večernju školu'
'Škorin nastup djelovao mi je kao parodija na Večernju školu'

Škorin skup je loša verzija "Večernje škole"

- Pretpostavljam da oni kad kažu da smo mi izdali Franju Tuđmana misle na sljedeće - da je Hrvatska, ova Vlada, riješila sve nepravde prema hrvatskim braniteljima. Pretpostavljam da misle na jačanje Hrvatske vojske, na jačanje hrvatske policije, na napredak hrvatskog gospodarstva, na nikad snažniji međunarodni položaj Hrvatske. I siguran sam da misle da smo izdali predsjednika Tuđmana upravo zato što smo vratili 30. svibnja kao Dan državnosti - dodao je.

Škorine riječi da je glas za Grabar-Kitarović ustvari glas za njega, Plenković je potvrdio rekavši:

- Aposlutno da je glas za Kolindu Grabar-Kitarović glas za HDZ pa, ako hoćete, i glas za Andreja Plenkovića - rekao je.

Potom je ocijenio kako je cijeli Škorin skup izgledao kao loša verzija humorističke emisije "Večernja škola".

- Djelovalo mi je kao neka parodija na 'Večernju školu', s tim da je Pervanova 'Večernja škola' bila zabavna, a ovo je bilo loše. Čak loše pročitano, praktički nikakvo, čovjek puno bolje pjeva nego što govori - ocijenio je Plenković.

Milanović je u Ministarstvu "hvatao krivine"

Novinari su ga pitali i za komentar napada Milanovića na njega, na što je  Plenković rekao, referirajući se na njegov izborni slogan, da Milanović ima "loš karakter", a nema program.

- Što se tiče Milanovića, imate čovjeka kojeg smo mi 90-ih u Ministarstvu vanjskih poslova  otprilike gledali - 'jel to onaj koji hvata krivine'. To je bila njegova odlika tada. Koji je očito ušao u kampanju, kako je rekao, s karakterom, a ja bih rekao s lošim karakterom, s neistinama i bez programa. I s nikakvim rezultatima kao premijer - rekao je.

Na Škorinom je skupu bio i sin Franje Tuđmana, Stjepan, koji je član HDZ-a, a Plenković o tome kaže kako ne zna koju je poruku on time htio poslati dodajući kako "nije doživio njegov pretjerani aktivizam u proteklih nekoliko godina".

Na pitanje hoće li Stjepan Tuđman ostati u stranci Plenković je odgovorio: "Vidjet ćemo, mislim da je to nešto što on sam sa sobom mora objašnjavati”.

Plenković ne vidi ništa sporno u tome da ministri sudjeluju na predizbornim skupovima, a o poruci ministra obrane Damira Krstičevića da HDZ nikada neće odvojiti Hrvatsku vojsku od Katoličke crkve, Plenković je rekao kako "Vojni odrinarijat ima važnu ulogu u okviru Hrvatske vojske".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS