News

Komentari 9

Plenković: Neki počinitelji još nisu dostupni našem pravosuđu

Plenković: Neki počinitelji još nisu dostupni našem pravosuđu

Što se tiče zločina, i Državno odvjetništvo je reklo da je šestina osuđenih s vukovarskog područja, više je od sto presuda, rekao je premijer Andrej Plenković dodavši da neki počinitelji nisu dostupni hrvatskom pravosuđu

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković predvodit će Vladino izaslanstvo na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2021..

- Prisjećamo se heroja kojem cijela Hrvatska duguje. Vukovar je Hrvatska i Hrvatska je Vukovar - rekao je Plenković. 

- Želimo da Vukovar ima budućnost kakvu su zaslužili oni koji su za Hrvatsku dali najviše, a mi ćemo to nagraditi djelima u godinama pred nama. Velika zahvalnost i poštovanje prema svima koji su i ovdje dali život za slobodu Hrvatske - dodao je. 

Kazao je da se traga za još više od 1.800 nestalih i da se traže podaci od vlasti Srbije.

- Ustrajat ćemo u tome prije svega s obiteljima nestalih, udrugama i onima koji su jer ne znaju sudbinu svojih propatili puno, pate i danas. Što se tiče zločina, i Državno odvjetništvo je reklo da je šestina osuđenih s vukovarskog područja, više je od sto presuda. Nažalost dio počinitelja nije dostupan hrvatskom pravosuđu, s tim se problemom suočavamo stalno - rekao je Plenković.

Plenković se u Vukovaru kratko zadržao i u razgovoru s predsjednikom Zoranom Milanovićem koji nije davao izjave. 

Zoran Milanović i  Andrej Plenković kratko popričali na obilježavanju pada Vukovara

Najčitaniji članci