News

Komentari 79

Plenković o Filipoviću: 'On je sjajan kandidat. Pristojan, ali ima onu sportsku drskost'

Plenković o Filipoviću: 'On je sjajan kandidat. Pristojan, ali ima onu sportsku drskost'

Plenković je sudjelovao i na sjednici HDZ-a u Pleternici i izrazio podršku Antoniji Jozić, kandidatkinji za županicu Požeško-slavonske županije, kao i Davoru Filipoviću, kandidatu za gradonačelnika Zagreba

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, u utorak je posjetio Pakrac i tamo sudjelovao a 30. obljetnici početka Domovinskog rata i na sjednici Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a, prenosi Dnevnik.hr.

Plenković je u Pakracu dao i izjavu za medije u kojoj se prisjetio obrane i velebnih pobjeda u Domovinskom ratu i odao počast svim braniteljima paljenjem svijeća ispred Spomen-obilježja hrvatskim braniteljima.

- Hrvatska je u ovih 30 godina prošla drug put, ali je puno postigla u jednom za državu kratkom razdoblju. Obranili smo se u nametnutom ratu, imamo respektabilnu vojsku, obnovili smo razrušena područja. Ovdje u Pakracu, dragi branitelji, stali ste u obranu institucija hrvatske države i danas znamo da ste tim činom ispisali povijest. Danas smo ovdje da se prisjetimo tih dana, s pomiješanim osjećajima tuge i ponosa.  Danas spajamo Hrvatsku Pelješkim mostom, cilj nam je uskoro ući i u šengenski prostor - poručio je Plenković. 

Plenković je kasnije sudjelovao i na sjednici Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije u Pleternici i izrazio veliku čast i podršku Antonii Jozić, HDZ-ovoj kandidatkinji za županicu Požeško-slavonske županije. 

- Došli smo dati podršku županijskoj organizaciji za kandidaturu Antonije Jozić za županicu, jedna je od tri kandidatkinje HDZ-a za županice na ovim izborima. To je najviše žena kandidatkinja za županice u HDZ-u dosad - rekao je Plenković, dodavši kako HDZ ima kandidatkinje i za županice Karlovačke i Istarske županije.

Na samom kraju, Plenković se dotaknuo i  Davora Filipovića, mogućeg novog kandidata HDZ-a za gradonačelnika Zagreba. 

- Riječ je o čovjeku koji se dokazao u proteklih četiri godine, razlika između njega i nekih drugih kandidata je što on zna probleme, poznaje Grad. I to je ono što Zagrepčanke i Zagrepčani prepoznaju. Pristojan je, ali ima onu sportsku drskost potrebnu za velike političke utakmice - rekao je Plenković.