News

Komentari 114

Plenković o Tomčevoj smrti: Ostavio je velik trag u politici

Plenković o Tomčevoj smrti: Ostavio je velik trag u politici

Premijera Plenkovića, koji je u subotu na zagrebačkome Sljemenu pratio žensku slalomsku utrku "Trofej Snježne kraljice" za Svjetski kup, novinari su pitali je li čuo za vijest da je danas umro profesor Zdravko Tomac, što je Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je u subotu žaljenje u povodu smrti poznatoga hrvatskog političara i pisca Zdravka Tomca kojega je, rekao je, poznavao dugi niz godina i koji je ostavio veliki trag u hrvatskoj politici te je izrazio sućut Tomčevoj obitelji.

Premijera Plenkovića, koji je u subotu na zagrebačkome Sljemenu pratio žensku slalomsku utrku "Trofej Snježne kraljice" za Svjetski kup, novinari su pitali je li čuo za vijest da je danas umro profesor Zdravko Tomac, što je Plenković sa žaljenjem potvrdio.

- Zdravko Tomac ostavio je veliki trag u hrvatskoj politici, i dok je bio u Vladi i Hrvatskom saboru, i kao plodan autor - rekao je Plenković i ponovio kako mu je zaista žao, istaknuvši da je to veliki gubitak za hrvatsko društvo i hrvatsku politiku.

Izraze sućuti Tomčevoj obitelji u svoje osobno ime i u ime Hrvatskog sabora uputio je i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- Gospodin Zdravko Tomac ostat će u trajnom sjećanju šire hrvatske javnosti kao istaknuti hrvatski političar, publicist i profesor, koji je od neovisnosti Hrvatske obnašao niz visokih i odgovornih dužnosti - napisao je Jandroković u brzojavu sućuti.

Istaknuo je i da će se pamtiti njegov veliki doprinos u razvoju hrvatskih institucija i višestranačja, a posebno njegovo dugogodišnje djelovanje kao zastupnika Hrvatskoga sabora.

Gospodina Tomca pamtit će i brojni naraštaji studenata politologije koje je znanstveno odgojio, dodao je Jandroković.

Najčitaniji članci