Obavijesti

News

Komentari 114

Plenković o Tomčevoj smrti: Ostavio je velik trag u politici

Plenković o Tomčevoj smrti: Ostavio je velik trag u politici
1

Premijera Plenkovića, koji je u subotu na zagrebačkome Sljemenu pratio žensku slalomsku utrku "Trofej Snježne kraljice" za Svjetski kup, novinari su pitali je li čuo za vijest da je danas umro profesor Zdravko Tomac, što je Plenković

VIDEO

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je u subotu žaljenje u povodu smrti poznatoga hrvatskog političara i pisca Zdravka Tomca kojega je, rekao je, poznavao dugi niz godina i koji je ostavio veliki trag u hrvatskoj politici te je izrazio sućut Tomčevoj obitelji.

Pokretanje videa...

Preminuo Zdravko Tomac 01:04
Preminuo je Zdravko Tomac, istaknuti hrvatski političar...
Preminuo je Zdravko Tomac, istaknuti hrvatski političar...

Premijera Plenkovića, koji je u subotu na zagrebačkome Sljemenu pratio žensku slalomsku utrku "Trofej Snježne kraljice" za Svjetski kup, novinari su pitali je li čuo za vijest da je danas umro profesor Zdravko Tomac, što je Plenković sa žaljenjem potvrdio.

- Zdravko Tomac ostavio je veliki trag u hrvatskoj politici, i dok je bio u Vladi i Hrvatskom saboru, i kao plodan autor - rekao je Plenković i ponovio kako mu je zaista žao, istaknuvši da je to veliki gubitak za hrvatsko društvo i hrvatsku politiku.

Izraze sućuti Tomčevoj obitelji u svoje osobno ime i u ime Hrvatskog sabora uputio je i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- Gospodin Zdravko Tomac ostat će u trajnom sjećanju šire hrvatske javnosti kao istaknuti hrvatski političar, publicist i profesor, koji je od neovisnosti Hrvatske obnašao niz visokih i odgovornih dužnosti - napisao je Jandroković u brzojavu sućuti.

Istaknuo je i da će se pamtiti njegov veliki doprinos u razvoju hrvatskih institucija i višestranačja, a posebno njegovo dugogodišnje djelovanje kao zastupnika Hrvatskoga sabora.

Gospodina Tomca pamtit će i brojni naraštaji studenata politologije koje je znanstveno odgojio, dodao je Jandroković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa