News

Komentari 28

Plenković osuđuje invaziju, iz Ministarstva poziv Hrvatima: 'Javite se ambasadi u Kijevu'

Plenković osuđuje invaziju, iz Ministarstva poziv Hrvatima: 'Javite se ambasadi u Kijevu'

Premijer Andrej Plenković sastao se s veleposlanikom Ukrajine u Republici Hrvatskoj. Objavio je kako osuđuju rusku inavziju i agresiju te da će podržati europske sankcije i spremni su humanitarno pomoći

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je na Twitteru priopćilo kako prati stanje u Ukrajini te hrvatskim državljanima stoji na raspolaganju.

- Ministarstvo vanjskih i europskih poslova prati stanje u Ukrajini te razmjenjuje informacije s drugim državama. 

Veleposlanstvo RH u Ukrajini u kontaktu je s hrvatskim državljanima te stoji na raspolaganju za svu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti - objavili su.

- Potičemo hrvatske državljane koji već nisu, da se jave hrvatskom Veleposlanstvu u Kijevu, kako bismo preciznije znali gdje se nalaze - dodali su.

Plenković se sastao s ukrajinskim veleposlanikom

Premijer Andrej Plenković sastao se s veleposlanikom Ukrajine u Republici Hrvatskoj Vasyl Kyrylych.

- Primio sam ukrajinskog veleposlanika Vasyl Kyrylych. Vlada najoštrije osuđuje rusku invaziju i agresiju na Ukrajinu, koja je izravan napad na demokraciju, međunarodno pravo i suverenitet - priopćio je.

- Pozivamo Rusiju da odmah prestane s vojnim operacijama koje ugrožavaju nevine ljude! Podržat ćemo paket sankcija EU i spremni smo humanitarno i tehnički pomoći Ukrajini - dodao je na Twitteru.

<<< Lajv događanja u Ukrajini pratite iz minute u minutu

Najčitaniji članci