Obavijesti

News

Komentari 51

Idući tjedan Sabor će glasati o četiri do pet novih ministara?

Idući tjedan Sabor će glasati o četiri do pet novih ministara?
1

Danas se neće održati Odbor za Ustav koji bi kao matični trebao o Malenici raspravljati, a to znači da niti nema glasovanja o novom ministru

VIDEO

Na sjednici Kluba HDZ-a premijer Andrej Plenković predstavio je danas novog ministra uprave Ivana Malenicu. 

- Odlučio sam da za novog ministra predložim Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku. Mlad čovjek, pravnik, koji se razumije u teme javne uprave i sve što je povezano s nadležnostima Ministarstva uprave. Mislim da je odličan izbor i osvježenje, kazao je jučer Plenković nakon što je otkrio ime vjerojatnog Kuščevićeva nasljednika.

Novi ministar uprave: Premijer predložio Ivana Malenicu (34)
Novi ministar uprave: Premijer predložio Ivana Malenicu (34)

Danas se neće održati Odbor za Ustav koji bi kao matični trebao o Malenici raspravljati, a to znači da niti nema glasovanja o novom ministru. 

Kako neslužbeno doznajemo, izvanredna sjednica Sabora bit će u idući četvrtak ili petak. Na njoj bi zastupnici mogli glasovati o četiri do pet novih ministara.

Plenković bez komentara, Bačić: Klub jednoglasno za Malenicu

Iako je bilo najavljeno da će izjavu nakon kluba dati premijer Plenković, on se predomislio uz opasku da je sve o novom kandidatu za ministra uprave rekao jučer. . 

Novinarima se obratio predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić te izvijestio kako je saborski klub dao potporu Ivanu Malenici kao kandidatu za novog ministra. 

- Kao što je to predsjednik Vlade najavio potrebna su kadrovska osvježenja u Vladi. Natom tragu je i Ivan Malenica. On je pravnik i stručnjak te ispunjava sve potrebne reference za ministra - rekao je Bačić. 

Tvrdi da se o promjenama u drugim ministarskim pozicijama na klubu nije raspravljalo.

- Dogovoreno je da će se do kraja mjeseca sazvati izvanredna sjednica Sabora na kojoj bi odlučivali i imenovanju novih ministara u Vladi - poručio je Bačić.

Nije želio odgovoriti koliko će se ministarskih mjesta obuhvatiti rekonstrukcijom Vlade.  

- Kao što znate predsjedništvo HDZ-a dalo je potporu predsjedniku Vlade da nakon analize po ministarstvima predloži rekonstrukciji. Na klubu nismo raspravljali o broju ministara koji bi bili razriješeni. Premijer ima potporu kluba da sam predloži predsjedništvu stranke, koalicijskim partnerima i klubu broj ministarstava - kazao je.

Iako je u četvrtak većinu dana bio na sastanku u Vladi zajedno s predsjednikom Sabora i premijerom u Banskim dvorima, Bačić nije želio odgovoriti o broju ministara kojima bi se premijer trebao zahvaliti na suradnji te je samo poručio da će o točnom broju ministara "za par dana ili do kraja mjeseca odlučiti premijer". 

Može li se izvanredna sjednica Sabora očekivati do kraja idućeg tjedna, Bačić poručuje:  

- Ne bih do kraja bio siguran. Pretpostavljam da će idućih desetak dana sve biti riješeno - rekao je šef kluba HDZ-a. 

Postavilo se pitanje ima li ministar državne imovine Goran Marić i dalje povjerenje vodstva stranke s obzirom na afere, a Bačić je samo uzvratio da "o statusu svakog pojedinog ministra odlučuje premijer". Potvrdio je i da je u četvrtak, pije premijerove objave o novom kandidatu za ministra uprave, obavijestio koalicijske partnere. 

- Dali su podršku novom ministru - kazao je.

Bačić je prokomentirao izjavu partnera Darinka Kosora (HSLS) da bi se s rekonstrukcijom Vlade ne treba žuriti te da bi za taj posao trebalo uzeti vremena do jeseni.

- Stav HDZ-a i većine koalicijskih partnera je da treba čim prije napraviti rekonstrukciju - zaključio je Bačić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.