Obavijesti

News

Komentari 27

Plenković: Donošenje zakona o zaštiti dužnika već ove godine

Plenković: Donošenje zakona o zaštiti dužnika već ove godine

Plenković je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a najavio sutrašnji posjet Sloveniji, a kazao je i kako je zadovoljan rejtingom stranke

VIDEO

U ponedjeljak je održana sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a, a tom je prilikom izjavu za medije dao predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

- Sutra ću biti u Sloveniji, imam sastanak s premijerom, govorit ćemo o odnosima Hrvatske i Slovenije - najavio je Plenković.

- Osvrnuli smo se i na ankete o rejtingu, ohrabrujući signali, visok stupanj povjerenja naših građana - kometirao je Plenković ankete.

Plenković poručio: Kontinuirano pomažemo Ukrajini. I mi smo u Hrvatskoj iskusili agresiju
Plenković poručio: Kontinuirano pomažemo Ukrajini. I mi smo  u Hrvatskoj iskusili agresiju

Osvrnuo se i na Zakon o osobnim asistentima.

- O ovom zakonu se priča skoro 20 godina, kao što smo dosad u pogledu naknadana i za roditelje-njegovatelje i čitav niz drugih naknadana, pristupačnost, uključenost, stalno smo podizali naknade… Trentuno je broj ljudi koji su obuhvaćeni je oko 4000 ljudi, vrijednost je oko 150 milijuna kuna, sad se diže na 14.000, bit će alocirano 156 milijuna eura. Velika većina tih udruga je zadovoljna tim zakonom - rekao je Plenković.

Postoji jedno važno rješenje za sve Plenkovićeve probleme. Neka mijenja HDZ, a ne državu
Postoji jedno važno rješenje za sve Plenkovićeve probleme. Neka mijenja HDZ, a ne državu

- Naša politika je empatična, zbog toga se donose odluke da izdvajamo jako puno sredstava za ljude koji koji imaju tešku bolest za koju lijekovi dotad nisu bili uvršteni na listu HZZO - dodao je.

- Velika većina udruga je zadovoljna sa sadržajem zakona. Ako ima nekih pitanja, nekih ideja, to će se riješiti u zakonskoj proceduri - rekao je Plenković.

- Cijela naša politika je suprotna od onog što oporba govori - rekao je Plenković i dodao kako provode politiku koja je cjelovita i konzistentna.

Hrvatski 'Mini Vučić' naredi da padne plemenita ideja, a onda glumi spasitelja malog čovjeka
Hrvatski 'Mini Vučić' naredi da padne plemenita ideja, a onda glumi spasitelja malog čovjeka

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je u ponedjeljak informaciju o curenju podataka iz Agencije za naplatu potraživanja  EOS Matrix, istaknuvši da će se ove godine donijeti zakon za zaštitu dužnika, čime će se u hrvatski zakonodavni sustav transponirati europska direktiva. 

“Prema planu zakonodavnih aktivnosti, Ministarstvo financija je predvidjelo donošenje zakonskog propisa u trećem kvartalu. Ono će, sukladno postojećoj europskoj direktivi, predložiti zakonski okvir   za bolju zaštitu dužnika”, rekao je Plenković nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a.

Odgovorio je time na pitanje novinara zašto su agencije za naplatu potraživanja u Hrvatskoj u svojevrsnoj “sivoj zoni”, a osvrnuo se i na nedavno otkriće da je agenciji EOS Matrix procurilo 181 tisuća osobnih podataka dužnika. 

“Mislim da nadležna tijela moraju utvrditi kako i zašto ti podaci cure (...). Imate Agenciju za zaštitu osobnih podataka, neka oni o tome nešto kažu, a imate i drugih tijela, neka se oni o tome očituju”, istaknuo je Plenković. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće
POGINULA DVA MUŠKARCA

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće

Dvojica muškaraca starosti 33  i 39 godina vozili su se quadom i u jednom trenutku s ceste su sletjeli u rijeku Bednju. Obojica su smrtno stradala.

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000  €
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000 €

Najatraktivniji i najskuplji traktor izložen na sajmu je Fendt 942 Vario. Proljetni sajam u svom 25. izdanju prvi je put produljen na četiri dana. Jedna od atrakcija sajma su i Izidora i Izidor, zaštitnici ratara
Preminuo je O.J. Simpson
U 76.GODINI

Preminuo je O.J. Simpson

Simpson je bio igrač američkog nogometa i filmska zvijezda, a najpoznatiji je bio po suđenju za ubojstvo supruge i ljubavnika