Obavijesti

News

Komentari 445

Kuščević ne ide iz Vlade: Nema prekršaja, nastavljamo dalje...

Kuščević ne ide iz Vlade: Nema prekršaja, nastavljamo dalje...
1

Iako se nagađalo da će ministar uprave Lovro Kuščević zbog afera na Braču dati ostavku u srijedu nakon sastanka s premijerom Plenkovićem, on je samo rekao da nastavlja normalno dalje

VIDEO

Ministar uprave Lovro Kuščević nije ušao na glavni ulaz na sastanak užeg kabineta Vlade. Nagađalo se da bi mogao danas dati ostavku zbog afere sa zemljom na Braču, no on to nije učinio. U Banskim dvorima u srijedu ujutro sastao se s premijerom Andrejom Plenkovićem, a u Vladi su bili i Gordan Jandroković te Branko Bačić.   

Premijer Plenković za sada se o sudbini ministra nije očitovao, a u četvrtak odlazi u Poljsku. Koalicijski sastanak trebao bi biti sljedeći tjedan.    

'Nema prekršaja, nastavljamo dalje' 

- Danas je bio normalni radni sastanak, sjednica užeg kabineta. Dotaknuli smo se zahtjeva oporbe za mojom smjenom. I dalje stoji činjenica da je sva moja imovina transparentna, da nema nikakvog prekršaja i sumnji u časne radnje. Nastavljamo dalje - rekao je Kuščević aludirajući da neće, suprotno od očekivanog, dati ostavku s mjesta ministra uprave. Na pitanje što je s zahtjevom za njegovu ostavku, rekao je: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Upravo smo razgovarali o zahtjevu SDP-a imaju li ikakve ozbiljne kritike, ali mislim da će to biti niz prepiska i lažni optužbi - rekao je ministar. Na pitanje je li teret Vladi, Kuščević kaže: 

- Mislim da stanke koje imaju 2,5 posto neće kreirati Vladu - rekao je ministar. 

Klub zastupnika SDP-a, uz potporu još nekih oporbenih stranka, će u saborsku proceduru uputiti prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru uprave. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Politički kraj ministra Kuščevića? 

U Banskim dvorima traje uži kabinet Vlade. Jedino pitanje koje se na Markovom trgu postavlja jest je li danas politički kraj ministra uprave Lovre Kuščevića. 

- Ne znam. Do sada nikada nisam nazočio niti jednom sastanku gdje se razgovaralo o tome. Treba razgovarati - poručio je ministar zdravstva Milan Kujundžić. Postavilo se pitanje što mi on učinio na mjestu ministra uprave: 

- Po onome što je on rekao, on nema krimena. To je Lovrina prezentacija, mediji donose druge napise. Treba razgovarati i vidjeti što je istina - kazao je Kujundžić ali nije odgovorio bi li podnio ostavku da je na njegovom mjestu.

'Kuščević se ne brine za javni interes i zbog toga mora otići'
'Kuščević se ne brine za javni interes i zbog toga mora otići'

Rječitiji nije bio mi ministar financija Zdravko Marić. Oko slučaja Kuščević nije želio ništa komentirati uz opasku da će se sve čuti danas. No zatim se ispravio i ispričao. 

- Ne znam ja kada - kazao je. Nije komentirao ni ultimatum HNS-a. Nema informacije hoće li ministar Kuščević danas doći u Vladu. 

- On nije član užeg kabineta, osim kad su njegove točke dnevnog reda - rekao je Marić.  Nije odgovorio što bi napravio da je na mjestu Lovre Kuščevića. a o njemu kao kolegi kaže:

- Kao timski igrač o svojim kolegama ću uvijek govoriti na pozitivan način, preduvjet je rad je da jedni u druge imamo povjerenja što se tiče posla - poručio je. 

Kuščević preko noći 'izgubio' 1,5 milijuna kuna na svojoj vili
Kuščević preko noći 'izgubio' 1,5 milijuna kuna na svojoj vili

Marić je otkrio da radi na poreznim izmjenama te kako će sve biti poznato do kraja mjeseca. Upitan hoće li smanjiti PDV u ugostiteljstvu, kazao je: 

- Legitimno je pravo je svakoga pa tako i ugostitelja da kada se najave porezne izmjene da baš on treba biti prepoznat u tim izmjenama. Kao što je bio ranije slučaj, mi smo imali isti princip. Napravit će se analiza kao uvod u sljedeće korake i mjere. Ako budu izmjene one će biti od 1.siječnja iduće godine. Što će biti s PDV-om kao i svim ostalim, sve je predmet rasprava i analiza  - poručio je Marić. Ništa konkretnije nije želio reći, jer ističe: "Još je rano". 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 445
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS