Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Pobuna na tržnici u Biogradu: 'Nećemo raditi, smrzavamo se'

Prodavačice na tržnici u Biogradu ogorčene su uvjetima rada - štandove i tende skupo plaćaju, a ljeti umiru od vrućine, zimi se smrzavaju, dok na WC moraju ići po okolnim kafićima, jer ovi koje plaćaju ne rade

Biograd na Moru: Žene koje rade na pijaci štrajkaju i ukazuju na loše uvjete za rad
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
99 komentara

Ruke nam se lede, bura probija kroz kosti. Pet pari čarapa obučeš, a noge svejedno zebu. Ljeti tu budu najjača žega i sparina. Kad pada kiša, obučemo se u kabanice i šćućurimo se ispod tende koju smo morale same platiti, iako su obećali da će je postaviti...

Govore nam to ogorčene uvjetima rada prodavačice na biogradskoj pjaci.

- Toaleti ne rade, a vode ima samo u jednom vodokotliću pa se služimo zahodima dva obližnja kafića, hvala im na tome. Ovi naši u jadnom su stanju i sram nas je kad kupci pitaju gdje mogu obaviti nuždu - pojasnile su dio svojih problema. 

Biograd na Moru: Žene koje rade na pijaci štrajkaju i ukazuju na loše uvjete za rad | Autor: Marko Dimic/PIXSELL Foto: Marko Dimic/PIXSELL Štandove zimi dnevno plaćaju 35 kuna, dok ljeti za istu uslugu izdvajaju 115 kuna.

- To nas godišnje dođe 21 tisuću kuna, a uvjeti za rad su nam nikakvi. Ne znamo ima li gorih igdje na svijetu. Vidjeli ste i sami, ni jedan kupac nije došao otkako ste tu - dodaju prodavačice koje najavljuju da zbog loših uvjeta rada više neće raditi nedjeljom. Radije će, kažu, taj dan otići u crkvu i posvetiti se obitelji.

ORGANIZIRALA DRUŽENJE Povratak Kristine mandarine: 'Dođite svi na dozu vitamina C'

- Kaže mi gostioničar iz Vrgade da bi vrlo rado kupovao povrće na pjaci, ali ne može. Nema gdje stati, kuda proći, probiti se... Pa ode u jedan od pet-šest velikih trgovinskih centara, parkira u miru, uzme kolica i kupuje. Mi za takvu situaciju krivimo Grad Biograd, iako je on tržnicu dao u koncesiju čovjeku iz Zagreba kojega mi nikad nismo ni vidjele. 

Zaprijetile su i da će povrće otići prodavati pred gradsku upravu te da će se služiti njihovim zahodima. Pitali smo i Grad Biograd kako misle riješiti ovaj problem. Kažu da nisu ni znali da postoji.

Biograd na Moru: Žene koje rade na pijaci štrajkaju i ukazuju na loše uvjete za rad | Autor: Marko Dimic/PIXSELL Foto: Marko Dimic/PIXSELL - Biogradska tržnica je dodijeljena koncesionaru iz Zagreba sukladno provedenom javnom nadmetanju. Ugovor o koncesiji s gore navedenom tvrtkom ističe 21. rujna 2020. godine. Do danas nismo imali saznanja za probleme prodavačica niti nam je bila upućena s njihove strane i jedna primjedba. Grad Biograd će u sljedećim danima vidjeti kako postupiti u svezi problema koji su nastali te pokušati naći rješenje za iste - stoji u odgovoru Grada Biograda. 

Na tržnici zimi radi osam prodavačica: Stela, Mara, Vesna, Tereza, Blaža, Anka i Jeka, a jedna je u ponedjeljak nedostajala. Ne riješi li im Grad probleme, bit će ih i manje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message