Obavijesti

News

Komentari 57

Područje na kojem su našli tijelo pregledali su još 2014.

Područje na kojem su našli tijelo pregledali su još 2014.
3

Istražitelji se nadaju kako će, nakon obdukcije, znati više o tome kako je Anne-Cecile preminula i kako je njezino tijelo dospjelo na proplanak kraj dalekovoda u zaseoku Ključ u Tržiću Tounjskom

VIDEO

Što je uzrok smrti Francuskinje Anne-Cecile Pinel (23) moglo bi se znati u petak tijekom dana kad bi trebao biti gotov nalaz obdukcije Zavoda za sudsku medicinu u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:22

Istražitelji se nadaju kako će, nakon obdukcije, znati više o tome kako je Anne-Cecile preminula i kako je njezino tijelo dospjelo na proplanak kraj dalekovoda u zaseoku Ključ u Tržiću Tounjskom. Djevojka je navodno imala prijelom na donjem dijelu lubanje kraj sljepoočnice. Takve ozljede “ispod oboda šešira” obično se viđaju kod žrtava ozlijeđenih u padu.

POGLEDAJTE GALERIJU:

13
| Foto: Željko Hladika/24sata; Privatni album

Radit će obdukciju i u Francuskoj?

Roditelji i obitelj Anne-Cecile skloniji su drugoj verziji, odnosno sumnjaju da je sitna, krhka djevojka bila žrtvom kaznenog djela, a odvjetnica obitelji Corinne Herrman navodno je već zatražila da se obdukcija obavi i u Francuskoj.

- Nemam još informacija o tome, no prema onome što znam, očekujem da će to zatražiti - rekla nam je Višnja Ježić Sorić, odvjetnica koja obitelj Pinel zastupa u Hrvatskoj. Studentica iz Lyona nestala je 21. srpnja 2014. s festivala Momento Demento u Gornjem Primišlju kraj Slunja. Desetak dana pripadnici HGSS-a su zajedno s policijom, vojskom i mještanima detaljno pretražili šire područje oko kampa gdje je bio festival. Nisu ulazili jedino u područja koja su im na kartama bila označena kao minski sumnjiva. Između ostalog, detaljno su pretražili i područje na kojemu su lovci 7. siječnja pronašli ljudski kostur.

Dalekovod nije na minskom polju

Kako doznajemo, jedan od lovaca iz Lovačkog društva Srnjak uz betonsko postolje kraj dalekovoda prvo je ugledao lubanju, a potom zdjelicu i ključnu kost. Uz nogu je primijetio crnu čizmicu koja je stajala uspravno. Budući da je Anne-Cecile bila sitna i imala mala stopala, prvo je pomislio da je riječ o dječjoj čizmici. Odmah su pozvali policiju.

Mjesto na kojemu je pronađeno tijelo udaljeno je svega oko kilometar i pol od ruševne napuštene kuće u kojoj je HGSS još 2014. godine pronašao njezinu torbicu s praznim novčanikom, bočicom vode i mobitelom.

Stigla je potvrda: Kosti nađene u šumi pripadaju Francuskinji!
Stigla je potvrda: Kosti nađene u šumi pripadaju Francuskinji!

Prema svemu sudeći, čini se da se Anne nastavila kretati u istom smjeru, bilo cestom ili preko polja. Kako je onda moguće da je tijekom tako opsežne potrage nisu pronašli?

Na to pitanje u četvrtak nam nisu znali odgovoriti ni iz HGSS-a ni iz policije.

- Po zaprimanju prijave nestanka policijski službenici započeli su s opsežnom pretragom terena, koja je obuhvatila šire područje mjesta na kojemu je posljednji put viđena. Riječ je o slabo naseljenom području, djelomično prekrivenim neprohodnim raslinjem, te je veliki dio područja kategoriziran od strane HCR-a kao minski sumnjivo područje - kažu iz Ravnateljstva policije te dodaju da su u potrazi angažirali i helikopter specijalne policije te bespilotne letjelice.

Umirovljenog policijskog inspektora Branka Lazarevića, s višegodišnjim iskustvom na krvnim deliktima, rastužila je vijest o još jednoj mladoj djevojci koju nije pronašla policija, nego lovci ili slučajni prolaznici.

Nisu našli ni Anđelu ni Antoniju

- U ovakvim slučajevima kriminalisti bi morali poduzimati sve i izuzimati tragove kao da je riječ o ubojstvu. Kasnije je lako odbaciti višak ako se pokaže da je nesretan slučaj. Naravno da im ne ide u prilog što je od nestanka prošlo tri i pol godine - kaže Lazarević. Podsjetio je na slučaj Anđele Bešlić (17), čije je tijelo nakon mjesec dana potrage, ni kilometar od njezine kuće, našao slučajni prolaznik, te Antonije Bilić (17), čije su kosti godinu i pol nakon ubojstva našli traktoristi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"