Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Kažnjavala se živeći s mrtvom sestrom, podvojena je ličnost'

Psihijatrica Mirjana Nazor vjeruje da ubojica, tko god to bio, ima neizlječiv i težak poremećaj ličnosti. Policajci još ne znaju motiv zločina u Palovcu. Psihijatrica tvrdi da motiv može biti i ljubomora

U kući u Pavlovcu pronađeno tijelo ženske osobe nestale 2000. godine
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
101 komentara

Sve o stravičnom slučaju čitajte u velikom SPECIJALU

S obzirom na to da ne znam detalje slučaja, kao ni osobu koja je osumnjičena, mogu tek reći da ako je točno da je ubila sestru i držala je u škrinji, sigurno se ne radi o mentalno zdravoj osobi. Naime, nitko normalan ne bi kraj škrinje s mrtvom sestrom mogao prolaziti ni pet dana, a kamoli 20 godina, rekla je psihijatrica Mirjana Nazor.

POGLEDAJTE VIDEO:

O morbidnom slučaju iz Međimurja doznala je iz novina, ali nam je ipak pristala dati svoj komentar o njemu, odnosno reći koje su moguće dijagnoze osobe koja učini monstruozan zločin poput ovog iz Palovca.

Foto: Večernji list Smiljana (desno) i njena sestra Jasmina (u sredini)

MISTERIJ STAR 19 GODINA Strava u Palovcu: Odgajala je djecu kraj trupla svoje sestre

 

'Izopačeni dio ličnosti uspijevala je zadržati za sebe'

- Moglo bi se raditi o podvojenoj ličnosti, a moguće je da je u toj ženi živjelo i nekoliko ličnosti. Ako nitko od ljudi s kojima se družila ili obitelji s kojom je živjela nije primijetio nikakve promjene u njezinu ponašanju otkako je ubila sestru, to znači da je pred njima uspjela zadržati pozitivni dio svoje ličnosti, dok je onaj izopačeni dio uspijevala zadržati za sebe - tvrdi psihijatrica.

Dodala je da mentalno zdravi ljudi, čak i kad učine neko nedjelo, imaju potrebu priznati ga, kako bi ga potom što prije i zaboravili, pa makar i dok su na služenju kazne.

U kući u Pavlovcu pronađeno tijelo ženske osobe nestale 2000. godine | Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

MEĐIMURJE: JASMINA NESTALA 2000., SAD JU NAŠLI? 'Naježim se, prolazili su pored zamrzivača s tijelom djevojke'

'Ovaj poremećaj je neizlječiv, bit će doživotno na lijekovima'

- U ovom slučaju nema govora o zaboravu. Ona je stavila mrtvu sestru na mjesto kraj kojeg je svaki dan prolazila godinama pa je moguće da je na taj način samu sebe kažnjavala jer nije imala snage prijaviti se policiji. U svakom slučaju, ovakav se poremećaj ne može izliječiti. Ona će morati doživotno biti na lijekovima, a sudski vještaci procijenit će je li sposobna za zatvor ili će završiti u nekoj ustanovi - zaključila je Nazor i dodala kako motivi za ubojstvo mogu biti koristoljublje ili ljubomora.

Osumnjičenu privode na ispitivanje

Tijekom ponedjeljka bi iz PU međimurske trebala biti privedena na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, osumnjičena Smiljana S. (45) iz Palovca za ubojstvo sestre Jasmine Dominić. Jasmina je nestala prije 19 goidna, a obitelj je njezin nestanak prijavila 5 godina kasnije.

Možda vas zanima i ovo:
Message