Obavijesti

News

Komentari 14

Pogledajte snimku detonacije mine iz 2. svj. rata kod Lošinja!

Pogledajte snimku detonacije mine iz 2. svj. rata kod Lošinja!
4

Policija je u četvrtak u 12.51 neutralizirala minu zaostalu iz Drugog svjetskog rata u moru kod Malog Lošinja: ' Riječ je o opasnoj i velikoj mini'

VIDEO

Znali smo da će danas biti detonacija i htjeli smo se popeti negdje kako bi tome i svjedočili. Ovo je najbliže što smo mogli prići jer je cijeli taj dio Lošinja bio zatvoren zbog opasnosti od detonacije. Prvo su je brodicama dovukli do mjesta gdje su ju odlučili detonirati, a kad smo vidjeli da se brodice udaljavaju s tog područja mi smo s kamerama bili u stanju pripravnosti. Detonacija se nije jako čula, ali se zato dobro vidjela, kazao je čitatelj koji je kamerom uspio uhvatiti fantastičan prizor detonacije mine zaostale iz Drugog svjetskog rata kod Malog Lošinja koja se dogodila u četvrtak u 12.51.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Akcija premještanja i neutralizacije protubrodske mine zaostale iz Drugog svjetskog rata u lošinjskom akvatoriju 00:52

Naime, u četvrtak rano ujutro sa zvukom policijskih i vatrogasnih sirena krenula je akcija  izmještanja mine zaostale iz 2. svjetskog rata koja se nalazi u lošinjskom akvatoriju, objavila je PU primorsko-goranska.

- Kontroliranom detonacijom u 12.51 sati uspješno je neutralizirana mina u lošinjskom akvatoriju. Ovim činom prestala su ograničenja kretanja u cestovnom prometu na dijelovima Malog Lošinja, kao i u pomorskom te zračnom prometu. Građani i gosti otoka Lošinja su obaviješteni o prestanku opasnosti SMS porukom Županijskog centra 112 - izvijestila je PU primorsko goranska.

Riječ je o razmjerno velikoj i opasnoj mini ukopanoj u mulj, rekao je za Hrvatsku radio zapovjednik postrojbe specijalne interventne policije Nenad Krasny:

- Ona će se prvo morati podignuti, nakon toga će ići tegljenje na mjesto uništenja, neutralizacije mine. Ona je već pripremljena, stavljena u funkciju i  na sigurnoj udaljenosti će biti neutralizirana i vjerujemo da je to najsigurniji način. Naše snage su spremne i vjerujemo da ćemo to vrlo uspješno riješiti - rekao je za HRT.

Policija je prvo izmjestila mina, odnosno izronila i pripremila za njezino tegljenje na lokaciju na kojoj su je kasnije neutralizirali.

Uoči početka akcije zbog mjera sigurnosti u potpunosti je evakuirana tzv. crvena zona odnosno područje uvale Čikat. Na snazi je bila i privremena zabrana cestovnog, pomorskog i zračnog prometa.

- Cijelu akciju izvlačenja i neutralizacije mine koordinira Stožer civilne zaštite Grada Malog Lošinja u partnerstvu s Policijskom upravom primorsko - goranskom i drugim žurnim službama objavili su iz policije.

Policija je također objavila i kako se građani pridržavaju uputa, te im na tome zahvaljuju.

- Za sve građane koji imaju upite vezane uz ponašanje i djelovanje u "crvenoj" odnosno "žutoj" zoni, do kraja akcije 14. ožujka mogu se javiti u Stožer civilne zaštite Grada Malog Lošinja na e-mail: ana.tomino@mali-losinj.hr - rekli su iz policije. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije