Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
185 komentara

Grad Zagreb o slučaju Elene: 'Nije bilo nikakvog propusta'

Na pitanje što je majka mogla napraviti, obzirom da je rješenje o upisu dobila u petak popodne, iz Ureda su rekli da je "mogla otići u školu" jer djelatnici rade i u popodnevnim satima ili u jutarnjim satima u ponedjeljak

Foto: Screenshot/
185 komentara

O slučaju malene Elene, prvašice s posebnim potrebama koja je greškom ostala bez razreda, oglasio se i Grad Zagreb. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Grad Zagreb ne smatra se krivim zašto Elena nije bila upisana u školu: 'Nije bilo propusta' Reporter: Bogdan Blotnej

Objavljuje 24sata u Utorak, 4. rujna 2018.

Oni se ne smatraju krivim zato što Elena nije bila upisana u školu.

RIJEŠILI SLUČAJ Mala Elena je upisana u školu: 'Vjerovala sam institucijama...'

- Otkad je svijeta i vijeka roditelji upisuju djecu u školu. Mi kad smo saznali što se dogodilo upisali smo dijete u školu. Žao mi je što nije prozvana jer nismo ni znali za nju, ali eto, bila je na priredbi - istaknuo je ravnatelj Magar. 

Iz Grada Zagreba i Ureda za obrazovanje poručili su da nije učinjen nikakav propust. Djevojčica je upisana već u ponedjeljak u školu. 

Na novinarsko pitanje što je majka djevojčice Elene mogla napraviti, obzirom da je rješenje o upisu Elene dobila tek u petak popodne, iz Ureda su poručili da je ona "mogla otići u školu" jer djelatnici škole rade i u popodnevnim satima ili u jutarnjim satima u ponedjeljak. Napomenuli su i da je majka mogla nazvati Ured nakon neugodne situacije koja se dogodila kako bi zajedno riješili problem. 

Jedan od razloga zašto majka male Elene nije otišla u školu s rješenjem za upis je taj što su joj iz istog Ureda kazali da ona to ne mora napraviti i da će o svemu školu obavijestiti oni. 

Iz Gradskog ureda pak ističu da se to nije moglo dogoditi. Naime, od trenutka kad roditelj dobije rješenje pa do trenutka kada rješenje postane pravomoćno treba proći zakonski rok od 15 dana koji je namijenjen za žalbe. Rješenje se tek tada dostavlja školi, ukoliko se roditelj na njega nije žalio. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message