Obavijesti

News

Komentari 55

Pojačane kontrole načina držanja i kretanja kućnih ljubimaca, kazne su paprene

Pojačane kontrole načina držanja i kretanja kućnih ljubimaca, kazne su paprene
1

Nizom aktivnosti Grad Pula kućnim ljubimcima, njihovim vlasnicima, ali i cijeloj zajednici želi omogućiti što kvalitetniji suživot u gradu što se posebno ističe kampanjom „Pula pet plus“.

VIDEO

S ciljem nadzora načina držanja i kretanja kućnih ljubimaca te upoznavanja vlasnika s obvezama i potrebi vođenja adekvatne skrbi i brige o kućnim ljubimcima, komunalno redarstvo Pule će tijekom ovoga tjedna u jutarnjim i popodnevnim terminima vršiti pojačani nadzor načina držanja i kretanja kućnih ljubimaca na javnim površinama, sukladno Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama.

Grad Pula sustavno i redovno provodi nadzor nad kućnim ljubimcima od, između ostalog, kontrole knjižica, što uključuje kontrolu podataka je li pas cijepljen, mikročipiran, pa sve do nadzora uvjeta u kojima psi žive.

Inače zakonska obveza mikročipiranja psa i mačaka, kontrolu koju od stupanja na snagu novog Zakona o zaštiti životinja provodi i služba komunalnog redarstva, propisana je člankom Zakona o veterinarstvu, koji određuje da psi moraju biti označeni mikročipom najkasnije u roku od 90 dana od dana štenjenja te upisani u Upisnik kućnih ljubimaca koji vodi Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane. U suprotnom, sukladno članku istog zakona, propisna je novčana kazna za pravne osobe u visini od 10.000 do 30.000 kuna, a za fizičke osobe u visini od 2.000 do 6.000 kuna, te je isto kažnjavanje u nadležnosti veterinarske inspekcije.

Novčane kazne za prekršitelje odredbi Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, kreću u iznosu od 600 do 1.000 kuna.

Nizom aktivnosti Grad Pula kućnim ljubimcima, njihovim vlasnicima, ali i cijeloj zajednici želi omogućiti što kvalitetniji suživot u gradu što se posebno ističe kampanjom „Pula pet plus“. U sklopu nje izgrađen je ograđeni park za pse sa svom potrebnom opremom u sklopu multifunkcionalnog igrališta na Valdebeku. Izgrađena su i igrališta za pse i to na Sisplacu i u Šijanskoj šumi, postavljeni su „dogy boxevi“ u najposjećenijim pulskim parkovima, te je između ostalog omogućen besplatni ulazak kućnih ljubimaca u sredstva javnog gradskog prijevoza. Kako bi javne površine bile sigurne i uredne te primjerene za igru i druženje djece, postavljene su i posebne table s oznakom zabrane ulaska pasa, a donijeta je i Odluka o javnim površinama namijenjenim izvođenju i kretanju kućnih ljubimaca te plaža na kojima je dozvoljen boravak i kupanje kućnih ljubimaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa