Obavijesti

News

Komentari 98

'Pokazali su da im dobra stara vremena nisu tek tviteraška omaška nego sustavna politika'

'Pokazali su da im dobra stara vremena nisu tek tviteraška omaška nego sustavna politika'

Zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić oplela je za saborskom govornicom po gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću zbog novog modela zbrinjavanja otpada, ali i njegovim Možemovcima

VIDEO

Zastupnici su ovaj tjedan na posao stigli dan ranije - umjesto u srijedu, u saborske klupe su zasjeli već danas. Na početku sjednice osvrnuli su se na aktualne teme, a Mostova Marija Selak Raspudić obrušila se na gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića i platformu Možemo. 

- Osim već raskrinkanih neistina, koje je gradonačelnik Tomašević iznosio u maniri prekaljenog političkog mešetara, primjerice kako za vrijeme kampanje nije govorio da neće dirati stečena prava roditelja odgojitelja, te svođenja kršenja zakona o sukobu interesa na puki formalizam, najava novog modela prikupljanja i odvoza otpada u Zagrebu pokazala je da je Tomislav Tomašević na dobrom putu da nadmaši doista visoke HDZ-ove standarde u obmanjivačkom načinu upravljanja životima građana - poručila je pa podsjetila kako se Tomašević bunio na HDZ dok je bio oporbeni zastupnik u Saboru kad bi važne teme stavljali na dnevni red kasno navečer. 

-  Kada je, pak, postao dio vlasti, počeo je činiti to isto u zagrebačkoj Skupštini - istaknula je.

Velike promjene: Ako miješani otpad ne bude u službenim vrećicama, mogu vas kazniti
Velike promjene: Ako miješani otpad ne bude u službenim vrećicama, mogu vas kazniti

Govoreći o zbrinjavanju otpada, Selak Raspudić ga je prozvala za manipulacije i zbog toga što novi model kreće s primjenom od srpnja kad građani idu na godišnji odmor.

- Zbog čega, ne samo da će imati manje volje za pritužbe nego će i proizvoditi manje otpada pa neće biti svjesni koliko ih košta novi model dok ne dođe jesen. A onda pojeo vuk magare. Svaka čast na transparentnosti, gradonačelniče. Druga načelna stvar je da će većinu građana zbrinjavanje otpada koštati više. Doduše, možete vi pokušati uštedjeti pa u stanu bez balkona i klime na srpanjskim asfaltnim vrućinama tjedan dana udisati miomirise kotleta i ribljih iznutrica, ako ste uopće bili te sreće da ste ih imali na tanjurima. I tu dolazimo do trećeg problema - u trenutku sve veće inflacije, kada nas u travnju očekuje radikalno poskupljenje plina, cijene struje i hrane lete u nebo, naš se gradonačelnik sjetio dizati cijene komunalnih usluga. Svaka čast na socijalnoj osjetljivosti, gradonačelniče - poručila je zastupnica. 

Tomaševićev savjetnik nakon tvita oko ubijanja svećenika se pravda: 'Internet ne trpi ironiju'
Tomaševićev savjetnik nakon tvita oko ubijanja svećenika se pravda: 'Internet ne trpi ironiju'

Je li cilj ovih promjena krpati rupe u proračunu zaradom na građanskom nedostatku navike sortiranja ili potaknuti ih da bolje gospodare vlastitim otpadom, pita Selak Raspudić. Pa nastavila s paljbom po Možemovcima i zbog PR-ovca Josipa Jagića, ali i ideje vraćanja Trga maršala Tita. . 

- Platforma Možemo pohrlila je građanski preodgajati građane Zagreba. Logično je da oni misle da je to potrebno kada su oni okruženi onima kojima su nepoznate osnove morala i civilizacijskog ponašanja. Tako im propagandu kreira onaj koji misli da je ubijanje katoličkih svećenika karakteristika dobrih starih vremena. A što na to kažu Možemovci? Jesu li se možda pokazali principijelnima i raskinuli suradnju s dotičnim? Naravno da nisu, tek su osudili pojavu, a spasili druga. Zatim su izjavom Sandre Benčić o podržavanju vraćanja Trga maršala Tita pokazali da im dobra stara vremena nisu tek tviteraška omaška nego dio sustavne  politike koja sve više izlazi na vidjelo - istaknula je pa pozvala Možemovce da građane pitaju i što misle o novom modelu zbrinjavanja otpada, kao što najavljuju da će ih pitati o vraćanju Trga maršala Tita.  

- Hajmo, gradonačelniče, jedan savjetodavni referendum o prikupljanju otpada. Pa nije valjda da toliko podcjenjujete građane i da mislite da o vlastitom smeću ne trebaju imati mišljenje, a o ideološkom otpadu žele i moraju odlučivati - zaključila je. 

Raspravu u Saboru možete pratiti OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"