Obavijesti

News

Komentari 260

Policajac ubio ženu: 'Dolazio joj je i na posao, bio je ljubomoran, govorila mu je da će ga ostaviti'

Policajac ubio ženu: 'Dolazio joj je i na posao, bio je ljubomoran, govorila mu je da će ga ostaviti'
3

Svršeno je, napisao je T. K. (43) u SMS-u nakon što je ubio suprugu N. K. (37) i prije nego što je presudio sebi.

VIDEO

Kad je policija u srijedu oko 20.30 sati došla u Ulicu Orešje, gdje im stanuje kolega, morali su razvaliti vrata kako bi ušli u stan šesteročlane obitelji. Za ženu je već bilo prekasno, no muškarac je još davao znakove života. Preminuo je u vozilu Hitne pomoći na putu do bolnice.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: Detalji ubojstva u Zagrebu

Pokretanje videa...

Video vijesti 22.10.2020. 01:18

Kako bi pokušao onemogućiti ulazak u stan, neslužbeno doznajemo, ubojica je slomio ključ u bravi s unutarnje strane. Policijski očevid u stanu trajao je do kasno u noć, a policajci su ostale stanare zamolili da ostanu u svojim stanovima i ne izlaze na ulicu. I dan nakon krvavog zločina susjedi su u šoku i tek malobrojni pristaju razgovarati o tome.

- Čulo se kao neko lupanje, nisam odmah uopće povezao da bi to bili pucnji, a zatim se čuo još jedan pucanj. Od susjede koja živi u toj zgradi čuo sam da je on spominjao rastavu, odnosno da je vikao nešto u stilu: ‘Ne dam ti rastavu!’. Ukupno je bilo pet-šest hitaca - kazao je susjed, još pod dojmom stravičnog događaja.

Kao i mnogi iz ulice, nakon svega nije mogao oka sklopiti. Iza supružnika je ostalo četvero djece, koje je privremeno zbrinula rođakinja. Iz zagrebačke policije tek su šturo potvrdili da je riječ o ubojstvu i samoubojstvu.

- U stanu, nakon verbalnog sukoba supružnika, 43-godišnjak je vatrenim oružjem usmrtio 37-godišnjakinju, a potom počinio samoubojstvo. Očevid je uz stručnu pomoć Ekipe za očevide obavio zamjenik županijskog državnog odvjetnika. Tijela su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb - kratko su izvijestili u četvrtak iz PU zagrebačke.

- Dosad utvrđenim činjenicama kroz kriminalističko istraživanje potvrđena je sumnja da je kazneno djelo počinio policijski službenik oduzevši život svojoj supruzi, a potom i sebi iz službenog vatrenog oružja - nadopunili su se kasnije.

Apeliraju da se medijsko izvještavanje provede sukladno zakonskim odredbama o zaštiti privatnosti djece te poštujući postulate novinarskog kodeksa i preporuka Pravobraniteljice za djecu o zaštiti privatnosti djece u medijima, a kako se ne bi doprinijelo daljnjoj viktimizaciji djece.
 

Policajac ubio ženu pa sebe. Susjedi u šoku: 'Čulo se više pucnjeva, vikao je o rastavi'
Policajac ubio ženu pa sebe. Susjedi u šoku: 'Čulo se više pucnjeva, vikao je o rastavi'

- Otkud mu pištolj? Pričala mi je da su ga nedavno degradirali i oduzeli mu službeno oružje. Navodno je dolazio u sukob s okolinom i kolegama na poslu - kaže nam poznanik obitelji. Otkriva nam i da je muškarac bio bolesno ljubomoran te da njegova žena to više nije mogla ni željela podnositi.

- Taj dan mu je rekla da ide, da to više ne može trpjeti. On je otišao k roditeljima, no onda se vratio kući i tad je nastala svađa. Navodno je prije toga prijetio da će ih sve pobiti - govori naš sugovornik dobro upućen u obiteljske prilike. Priča nam da se žena trudila oko supruga kao da joj je peto dijete.

- Ugađala mu je, sve se vrtjelo oko njega. On je morao biti u top formi, ići na trčanje, tenis, stolni tenis, imati proteine... S druge strane, nikad nije cijenio što je radila za njega. Znala ga je, primjerice, nazvati da dođe po nju s posla jer pada kiša, a on bi rekao da ne može jer gleda utakmicu. Onda bi zvala dalje i tražila tko može doći po nju. Radila je dva posla da djeci ništa ne bi nedostajalo i evo kako joj je vratio - priča naš sugovornik. Naime, žena je radila u trgovini, a ujutro je čistila kafić. I drugi poznanici govore nam da je ubojica uhodio svoju ženu i stalno je provjeravao.

- Došao bi joj na radno mjesto i sjedio tamo po dva-tri sata. Ako bi otišla kod prijateljice, zvao bi je deset puta i ispitivao gdje je, s kim, što radi... Već ga je mislila prijaviti i policiji i centru za socijalnu skrb, ali on bi stao moliti da ima kredit za stan, da će izgubiti posao, obećao bi da to više neće raditi i da će biti bolji, a ona bi mu pružila još jednu priliku - kaže nam druga poznanica.

- Oduvijek je bio malo čudak. Recimo, dijete im slavi rođendan, cijela obitelj dođe na ručak, družiti se, a on je na Jarunu, vozi bicikl. Njemu je samo bilo važno da ima skuhano, oprano i opeglano, a sve drugo je bilo manje važno. Smatrao je da u obitelji uvijek njegova mora biti posljednja. Znao je reći: ‘Iznad mene je samo Bog’. Deklarirao se kao veliki vjernik, a evo što je učinio - priča naša sugovornica. Od ženine obitelji čula je da ih neće zajedno pokopati.

Da je ubojica bio sportski tip, potvrdili su i susjedi iz ulice.

- Često smo ga znali vidjeti kako trči ili vozi bicikl. Držao je do toga da bude u top formi. Djelovali su kao sasvim normalna obitelj, nedjeljom su išli u crkvu na misu. Nikad prije nismo čuli da se svađaju niti vidjeli da bi im policija dolazila.

U Ulicu Orešje doselili su se prije nekih 11 godina. Bili su među prvima koji su se uselili u novu zgradu.

- Bio je to baš početak krize, 2009. Cijene stanova drastično su pale, a u toj zgradi su se kretale po 1400-1500 eura za kvadrat - kaže nam stariji susjed. Iako su mu djelovali kao skladna obitelj, kaže da nitko ne može znati što se događa između nečija četiri zida.

- Veliko je zlo imati oružje u kući. Što će pištolj u kući? Posvađaš se s nekim, ovako se samo porječkate, galamite, a kad je tu vatreno oružje, evo kako to završi - govori susjed. Muškarac mu je djelovao normalno, uvijek bi pristojno pozdravio u prolazu, no nisu se družili niti su previše komunicirali zbog razlike u godinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 260
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu