Obavijesti

News

Komentari 498

"Policajci u civilu vikali su na mene i divljački su me tukli"

"Policajci u civilu vikali su na mene i divljački su me tukli"
6

Mladić iz Županje ispričao je kako su ga prošlog vikenda u disku napali policajci. Kazao je i kako im je vlasnik kluba rekao da moraju praviti red, a ne nered

VIDEO

Igor Zečević (23) iz Županje s društvom je prošlog vikenda bio u diskoklubu "Kum1", a tvrdi kako su ga ondje u WC-u pretukla dvojica policajaca u civilu. 

- Otišao sam na WC, a tamo sam zatekao policajce u civilu u razgovoru s jednim dečkom i curom. Nisu mi uopće dopustili ući, nego su me grubo istjerali vičući da ne stvaram gužvu. Ponovo sam otvorio vrata i rekao im da ne prave bezveze problem. Jedan od njih, Domagoj Križak, zaletio se u mene, izvukao me u hodnik, unio se u mene i počeo vikati. Odgovorio sam da samo hoću na WC i da ne želim probleme, a on mi je opsovao i počeo divljački udarati šakama. Potom su iz WC-a izašla i druga dvojica policajaca, a jedan od njih odmah me udario šakom u glavu. 

Treći od njih otresao me o pod, a pri padu sam povukao jednu curu i pao preko nje te udario glavom o pod. Onda su nastavili iživljavanje udarajući me rukama i nogama po cijelom tijelu. Tada se na vratima pojavio i moj prijatelj koji se čudio zašto sam se toliko zadržao. Kad me vidio na podu i čuo da ga zovem u pomoć, krenuo je pomoći mi da ustanem. No, policajci mu to nisu dopustili. Nekako sam sam uspio ustati, prijatelj mi je prišao da me izvuče vani, ali tada su svi navalili na njega i počeli ga udarati. Tada je u hodnik WC-a došao i vlasnik diskoteke koji tamo radi i kao izbacivač, uhvatio je s leđa jednog od njih i odvojio ga od mog prijatelja. Tek tada se predstavio kao policajac izvukavši policijsku značku. Unio se s tom značkom izbacivaču u lice, a ovaj mu je odgovorio da i on sad vidi da je policajac te mu je prigovorio da bi kao policajac trebao praviti red, a ne nered - ispričao je Igor Zečević.

Sudjelovali u još jednoj tučnjavi

Kad je prijatelj na kraju uspio odvući Igora do stola za kojim su sjedili, mogli su nakon desetak minuta samo primijetiti da su isti oni policajci, koji su ih tukli u WC-u, sudjelovali u još jednoj velikoj tučnjavi pored šanka diskoteke

- S kim su se kasnije tukli nisam primijetio, bio sam u šoku, a i sve me boljelo. Oni su definitivno bili jako pijani, a stol za kojim su sjedili u diskoteci bio je prepun boca i čaša punih alkohola. Ono što me definitivno zgrozilo su događaji koji su uslijedili. Policija je privela vlasnika diskoteke na obavijesni razgovor, a tamo su izrijekom odbili alkotestirati policajce koji su sudjelovali u tučnjavi. 

Priveli su i mog prijatelja, koji me došao izvući, i držali su ga 40 sati u policijskoj postaji. U kriminalističkoj obradi policija je ispitala samo tučnjavu pored šanka, a sve ono što je prethodilo u WC-u, gdje sam ja bio najveća žrtva, niti ne spominju. Na kraju će ispasti da su svi napali policajce, a oni nisu ni bili na dužnosti niti su ičim ukazivali da su policija, sve dok nisu shvatili da su pretjerali. E, tek tada su izvadili značke - priča Igor Zečević.

Danima je obilazio liječnike

Igor je danima obilazio liječnike prikupljajući dokumentaciju o brojnim ozljedama koje su mu nanijeli policajci, a o čemu u policijskim izvješćima nije napisano ni slovo. Igor je morao otvoriti bolovanje, a liječnici su mu rekli da će najmanje još mjesec dana osjećati bolove i otežano disati te imati povremene vrtoglavice.

U dogovoru s odvjetnikom poslao sam pritužbu na njihovo ponašanje i postupanje te sam ih službeno prijavio, ali iz policijske uprave nisu mi ništa odgovorili već danima, priča Igor Zečević.

Policija je u svom očitovanju o događajima u diskoteci Kum1 navela da je "u subotu u ugostiteljskom objektu došlo do incidenta" te da je tom prilikom "došlo do narušavanja javnog reda i mira i napada na policijskog službenika".

- Što se tiče navoda 24-godišnjaka iz Županje, PU vukovarsko-srijemska nije zaprimila prijavu, ali smo po saznanjima za njegove navode, s internetskih portala, poduzeli istraživanje s ciljem utvrđivanja opisanih događanja - rekli su u policiji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 498
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije