News

Komentari 29

Policajku koja je pomiješala taser i pištolj i ubila mladića, optužili za ubojstvo iz nehaja

Policajku koja je pomiješala taser i pištolj i ubila mladića, optužili za ubojstvo iz nehaja

Policajka Kimberly Potter (48) koja je pucala u 20-godišnjeg Afroamerikanca tijekom rutinske kontrole privedena je srijedu, a samo nakon nekoliko sati u zatvoru oslobođena je uz jamčevinu

Policajka koja je u nedjelju ustrijelila mladog crnca blizu Minneapolisa optužena je za ubojstvo iz nehaja, prenosi The Mirror.

- Kim Potter je privedena i bit će prebačena u zatvor u okrugu Hennepin zbog ubojstva iz nehaja - piše u priopćenju Ureda za kriminalne poslove Minnesote.

Policajka Kimberly Potter (48) koja je pucala u 20-godišnjeg Afroamerikanca tijekom rutinske kontrole u mjestu Brooklyn Center privedena je srijedu, a samo nekoliko sati u zatvoru oslobođena je uz jamčevinu od 100 tisuća dolara.

U utorak je dala otkaz, kao i šef policije Brooklyn Centera. Prijeti joj kazna do 10 godina zatvora. Nakon nesreće koja se dogodila, dok traje proces za ubojstvo Afroamerikanca Georga Floyda, uslijedile su tri noći nasilnih prosvjeda.

Unatoč policijskom satu i brojnom policijskom pojačanju na ulicama, u utorak je u nasilju između prosvjednika i snaga reda privedeno 78 ljudi.

Obitelj Dauntea Wrighta je kritizirala opravdanje policajke i istaknula da 'agentica s 26 godina staža zna razlikovati elektrošoker od vatrenog oružja', napisao je njihov odvjetnik Ben Crump u priopćenju.  

- Nastavit ćemo se boriti za pravdu za Dauntea, njegovu obitelj i sve marginalizirane. Nećemo se zaustaviti dok ne postignemo stvarne reforme policije i pravosuđa - dodao je.

Najčitaniji članci