Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
53 komentara

Policija će i dronovima loviti u Međimurju kradljivce krumpira

Bespilotna letjelica će policajcima snimiti ljude koji kradu povrće i voće s polja. Na terenu će biti i policajci na motociklima te interventna. Sve poljoprivrednike mole da im prijavljuju krađe

Foto: PU međimurska
53 komentara

Krađe krumpira, kupusa, luka, bundeva, ali i ostale hrane s polja česta je pojava na području Međimurja. Organizirane bande dolaze u manjim grupama, najčešće kombijima kako bi čim prije pokupili sve što je izraslo. Razočarane poljoprivrednike tako dočekaju raskopana i razrovana polja, velika šteta i upropašten cjelogodišnji trud.

U suradnji s komunalnim redarom Općine Belica, policajci iz postaje Čakovec i Interventne jedinice policije, u srijedu su zato na poljima u okolici Belice, prezentirali nadzor terena bespilotnom letjelicom tj.dronom.

Foto: PU međimurska

Kad operater drona ugleda nepoznate ljude koji haraju poljem, sve javlja policajcu na motociklu koji najbrže može doći i dostići kradljivce. Ukoliko je potrebno, u akciju i potjeru uključit će se interventna policija i zaustaviti lopove.

Ovakve i slične akcije provodit će u narednim mjesecima diljem Međimurske županije, kako bi se i na taj način prevenirali sva kaznena djela na štetu zemljoposjednika.

Inače, tijekom proteklih nekoliko godina policija bilježi pad prijavljenih kaznih djela krađa poljoprivrednih proizvoda, ali situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela ne prijavljuju policiji.

- Svakako, apeliramo na sve naše žitelje da prijavljuju kaznena djela i prekršaje policiji jer je to jedini pravilan put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju - kažu u PU Međimurskoj.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message