Obavijesti

News

Komentari 74

Policija je privela magarce: Pod rotirkama su ih pratili kući...

Policija je privela magarce: Pod rotirkama su ih pratili kući...
4

Ajmo kopita u vis: Korak naprijed, natrag dva, i tako gotovo sat vremena policajci iz Ludbrega su u nedjelju nestašne životinje vraćali njihovom vlasniku

VIDEO

Gledala sam televizor. Unuka me zovnula da je neka živina u dvorištu. Kad sam pogledala, vidjela sam dva magarca, rekla nam je Ankica Bobetić (73) iz Poljanca kraj Ludbrega.
U nedjelju oko 20 sati dva magarca su pobjegla iz dvorišta Alena Dožaića. Trčali su nekoliko stotina metara po Podravskoj magistrali. Preplašila su ih svjetla automobila pa su prvo pobjegli u dvorište Ankice Bobetić, a nakon toga su stajali na križanju nasred ceste. Stvorila se velika kolona, a netko od vozača je nazvao policiju. U akciju spašavanja krenuli su policajci iz Ludbrega Dunja Njegovec (29) i Saša Gizdavec (36).
- Nakon dojave brzo smo pronašli magarce. Hodali su cestom i bili jako uplašeni, ali smo im bez problema prišli. Auti su stali, a mi smo magarce odvukli uz ogradu. Kolega i ja držali smo ih za uzde na vratu. Dali su nam prići bez problema, baš su bili pitomi - ispričala nam je policajka Njegovec.
No magarci nisu tako lako htjeli krenuti kući.
- Rekla sam im da znam tko je vlasnik životinja. Policajka i ja smo ih tjerali po biciklističkoj stazi, a policajac u automobilu s upaljenom rotirkom. Neko vrijeme su išli prema kući, ali onda su se vratili natrag – opisuje Ankica. Odlučili su potražiti vlasnika koji živi 300-tinjak metara dalje. Lupali su mu po vratima i zvali ga, ali on se nije javljao. Baš kad su odustali i krenuli natrag prema magarcima kako bi ih nekako potjerali prema kući, pojavio se vlasnik. U rukama je nosio konopac kojim je privezao životinje. No životinjama se još nije išlo kući pa su ih policajci gotovo vukli.
- Bilo je to tri koraka naprijed, dva nazad. Ali bitno da su oni na sigurnom - smije se policajka. Kaže da su bili mokri do kože koliko su se namučili s tvrdoglavim životinjama koje su pobjegle iz dvorišta nakon što je vjetar otvorio ogradu. Gazda je bio sretan što su mu spasili životinje i zahvalio im se. Baka Ankica dodaje kako je to natjeravanje trajalo gotovo sat vremena.Susjedi su sretni što je životinjska avantura zavšila bez da je netko nastradao. Tvrde kako je ovo već drugi put da su magarci pobjegli vlasniku. Kažu kako su prvi put pobjegli na jesen preko ceste na gradilište. Deset ljudi ih je tada tjeralo kući.
- U susjedstvu su pojeli neke voćke. Stalno su bez nadzora. Vlasnik je stavio i neku ogradu koju je spojio na akumulator, ali od toga nema ništa. Uz to, imaju i divlje svinje. Kad zapeče sunce, možete zamisliti kako to sve smrdi - ??ale nam se susjedi.
Inače, vlasnik ima tri magarca i jedno pule. Ukućani nisu bili raspoloženi za razgovor. Tvrdili su kako njihovi magarci nisu pobjegli, nego da životinje pripadaju ergeli u susjedstvu.
- Kako je bila noć, da je netko na njih naletio, bio bi mrtav – kaže baka Ankica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa