Obavijesti

News

Komentari 17

Policija: Napadač na Hrvoja Petrača otprije nam je poznat

Policija: Napadač na Hrvoja Petrača otprije nam je poznat
1

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je da je muškarac kojega se dovodi u vezu s napadom na Hrvoja Petrača ispred hotela Esplanade otprije poznat policiji i dodao da se provodi istraživanje

VIDEO

- Radi se o osobama koje su poznate policiji, policija je odmah po dojavi reagirala i provodi sve mjere i radnje koje su u našoj nadležnosti. Sada se radi istraživanje kako bi se rasvijetlile sve okolnosti događaja, kazao je Milina novinarima nakon svečanog postrojavanja pripadnika 15. naraštaja polaznika srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Najavio je da će policija i u ovom slučaju podnijeti odgovarajuće prijave. Upitan za motiv napada, Milina je odgovorio kako bi bilo neozbiljno odmah reći o čemu se radi dok traju razgovori i istraživanje.

Pokretanje videa...

01:24
Petrač krvav ležao kraj auta, pomogao mu djelatnik hotela...
Petrač krvav ležao kraj auta, pomogao mu djelatnik hotela...

Na novinarski upit hoće li policija pokretati prekršajnu prijavu protiv Petrača zbog nepropisnog parkiranja ispred hotela gdje je napadnut, Milina je rekao da će kolege iz zagrebačke policijske uprave sveobuhvatno provjeriti sve okolnosti tog događaja i ako bude bilo kakvih kažnjivih ponašanja prekršajne ili kaznene problematike, to će i procesuirati.

Poduzetnik Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji, napadnut je i teško ozljeđen u subotu oko 22,30 sati ispred zagrebačkog hotela Esplanade, a u medijima se spekulira da je napadač 29-godišnji Vjeko Sliško, sin Marka Sliška, ubijenog 2003. i nećak Vjeke Sliška, ubijenog 2002.

PUZ je na svojim stranicama potvrdio kako je muškarac rođen 1989. godine u službenim prostorijama na kriminalističkom istraživanju, a glasnogovornica zagrebačke policije Marija Goatti izjavila je da se radi o sukobu dvojice muškaraca koji je rezultirao teškim ozljeđivanjem 64-godišnjaka, a ne o planiranom obračunu.

Policija o napadu na Petrača: 'Ovo nije bio planirani obračun'
Policija o napadu na Petrača: 'Ovo nije bio planirani obračun'

U policiji nisu htjeli otkriti jesu li točni medijski napisi da je napadač Vjeko Sliško.

Glavnog ravnatelja policije novinari su upitali i može li šesnaestogodišnja žrtva iz Zadra koju su sedmorica mladića višestruko silovali očekivati zaštitu policije, s obzirom da su svi pušteni da se brane sa slobode, Milina je rekao da zaštitu mogu očekivati ne samo žrtva iz Zadra, nego sve žrtve u Hrvatskoj.

- Svi građani moraju imati zaštitu policije. U ovom slučaju policija je procesuirala počinitelje, no naš rad ne prestaje samim podnošenjem prijave. Ukoliko se pojave bilo kakve okolnosti ili daljnje ugroze ili kažnjiva ponašanja, to je naša obaveza, policija po službenoj dužnosti mora poduzimati radnje radi zaštite žrtve, kazao je Milina.

(mz)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.