Obavijesti

News

Komentari 13

Policija o navodnom napadu na Ivoševića: 'Bez argumenata javno iznose netočne optužbe'

Policija o navodnom napadu na Ivoševića: 'Bez argumenata javno iznose netočne optužbe'
1

Zabrinjavajuće je da su danas bez argumenata javno iznesene netočne optužbe u kojima je imenom i prezimenom prozvan policijski službenik, a za kojeg je utvrđeno da svojim ponašanjem nije ostvario obilježja kaznenog djela niti disciplinske odgovornosti, priopćili su iz policije

VIDEO

Policija se oglasila na javno iznesene tvrdnje zamjenika gradonačelnika Grada Splita Bojana Ivoševića u kojima policiju proziva da surađuje s kriminalnim miljeom umjesto da štiti službene osobe. Priopćenje iz PU splitsko-dalmatinske prenosimo u cijelosti. 

- Policijska uprava splitsko-dalmatinska je odmah po događaju, u veljači ove godine, provela postupak prikupljanja dokaza i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti vezano uz telefonski razgovor policijskog službenika i osobe koja je bila na mjestu događaja. Dakle, odmah na početku važno je napomenuti, policija je postupala samoinicijativno, temeljem iskaza zamjenika gradonačelnika i bez da su druga tijela to od nas tražila.

U provedenom postupku nije utvrđen niti jedan dokaz da je policijski službenik imao prethodne informacije o ovom događaju, niti da je na bilo koji način sudjelovao u događaju.

Izuzetno je važno javnost obavijestiti o činjenici da policijski službenik nije nazvao počinitelja kaznenog djela, već osobu za koju je pretpostavljao da se nalazi u njegovom društvu,  koju poznaje od ranije i to isključivo kako bi pokušao smiriti sukob. U cilju utvrđivanja svih činjenica utvrđena je lokacija osoba, obavljeni su razgovori s policijskim službenikom i osobom koju je kontaktirao i nije utvrđena nikakva povezanost policijskog službenika s navedenim događajem, niti da je za isti znao prije već je za istu doznao putem uobičajenih kanala komuniciranja policije obnašajući policijsku službu.

 

Puljak tvrdi: 'Ivoševiću su sačekušu napravili policajci u dogovoru s kriminalcima...'
Puljak tvrdi: 'Ivoševiću su sačekušu napravili policajci u dogovoru s kriminalcima...'

Sve prikupljene informacije i činjenice dostavljene su Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu i Uredu načelnika ove uprave 16. veljače 2024. godine.

Zamjenik gradonačelnika u posjedu je upravo te dokumentacije koja je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu Split i  ne radi se o novima saznanjima, niti spoznajama  jer je već u veljači sve dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, koje nije naložilo poduzimanje dodatnih radnji.

Potrebno je na kraju još jednom podsjetiti javnost da je policija u odnosu na događaj od 2. veljače 2024.godine u kojem je oštećen zamjenik gradonačelnika Grada Splita u roku od 24 sata dovršila istraživanje te je muškarac uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Zabrinjavajuće je da su danas bez argumenata javno iznesene netočne optužbe u kojima je imenom i prezimenom prozvan policijski službenik, a za kojeg je utvrđeno da svojim ponašanjem nije ostvario obilježja kaznenog djela niti disciplinske odgovornosti. Nadalje, izneseni su podaci o prekršajnoj i kaznenoj evidenciji, koji su zaštićeni osobni podaci, a koji su ODO-u Split dostavljeni radi provođenja postupka - priopćili su.

Ivošević o 'sačekuši' ispred stana: 'Kad netko zamahne šakom na vas, poruka je jasna'
Ivošević o 'sačekuši' ispred stana: 'Kad netko zamahne šakom na vas, poruka je jasna'

Podsjetimo, Ivošević i gradonačelnik Splita Ivica Puljak danas su sazvali izvanrednu konferenciju za medije.

- Dužan sam obavijestiti javnost da danas moram prijaviti policajca Stipu Bilobrka za sudjelovanje u sačekuši koja mi je organizirana 2. veljače ove godine. Nažalost, moguće je da je u to uključeno i više policajaca, ali to neka utvrdi istraga koja će se morati dogoditi kako bi hrvatski građani dobili odgovor čuva li hrvatska policija službene osobe ili kriminalne skupine – objavio je Bojan Ivošević. Sačekuša na Ivoševića uslijedila je nakon njegova sukoba s Antom Bešlićem, izvođačem radova na novoj stambenoj zgradi u Glagoljaškoj ulici na Gripama, projektom kojeg splitski dogradonačelnik smatra spornim na više razina. Za Bešlića navodi kako je riječ o "čovjeku s lijepim dosjeom, izvođaču ilegalnih radova".


Inače, riječ o slučaju zastrašivanja splitskog dogradonačelnika kada su ga dvojica muškaraca dočekala ispred zgrade u kojoj živi. Kao i tada, gradonačelnik Ivica Puljak, i ovaj put stao je uz svog zamjenika rekavši da očekuje reakciju državnog vrha.

Split: Ivica Puljak, kandidat za gradonačelnika, i suradnici održali konferenciju za medije


- Postoje ozbiljne indicije da su pojedini policijski službenici u dosluhu s kriminalnim miljeom grada Splita i mislimo da je to vrlo ozbiljna situacija. Pozivamo i policiju i njezin vrh da hitno reagiraju, da razriješe ovo što se dogodilo i da odbace bilo kakvu povezanost policije s kriminalnim miljeom - kazao je Puljak. Ivošević je naveo i kako je angažirao odvjetnika te je na taj način dobio uvid u spis. Iskazao je i sumnju da je u svemu sudjelovao i sada bivši načelnik Ante Balov.


- Kao građanin pitam vas što da ja radim idući put kad me netko odluči sačekati pred domom? Koga da zovem? Direktno Božinovića? Možda izravno DORH? Onaj isti DORH koji ovu sačekušu blagoslovio odbačajem prijave bez ispitivanja žrtve i svjedoka nakon što su pročitali bilješku da je policija sudjelovala u sačekuši – pita se Ivošević koji je na društvenim mrežama objavio popis od 30 kaznenih djela Ante Bešlića, a uglavnom se radi o krađama, iznudama, prijetnjama te oštećenju ili oduzimanju tuđe stvari. Naveo je i da je Bešlić bio na uvjetnoj u trajanju od sedam mjeseci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C