News

Komentari 1

Policija otkrila kako je 'brico iz Malče' izabrao baš Moniku

Policija otkrila kako je 'brico iz Malče' izabrao baš Moniku

Policija nema naznaka da je Ninoslavu Jovanoviću netko pomagao, a dok ga je policija tražila 17 dana se kretao na prostoru veličine 180 kvadratnih kilometara...

Vladimir Rebić, direktor srbijanske policije, za medije u Srbiji je ispričao nove detalje o 'malčanskom brici' Ninoslavu Jovanoviću, koji je uhvaćen u nedjelju nakon 17 dana potrage i otmice Monike Karimović. Rebić je ispričao da je Jovanović rekao pred tužiteljem na sudu da je odluku da otme Moniku donio u trenutku kada je prolazio pored nje, piše Kurir.

- Rekao je da je električar i da treba obaviti neke radove u školi i zamolio je da mu pokaže put do škole. Nakon toga ju je ubacio u vozilo - kaže Rebić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako navodi dalje, Jovanović se pripremao za otmicu, spremio je zalihe hrane i vode i planirao gdje će boraviti sa žrtvom. Izjavio je i da je ukrao vozilo, opisao je gdje i kako.

Jovanović prilikom uhićenja nije bio agresivan.

- Okružila ga je policija, a on je legao na zemlju. Kod sebe nije imao osobne dokumente i trebalo je vremena dok smo potvrdili da se radi o njemu - rekao je Rebić.

Policija za sada nema podatke da je netko pomagao Jovanoviću, ali su napravili simulaciju rute kojom se kretao. Obuhvaćeno je 180 kvadratnih kilometara kojima se Jovanović kretao u zadnjih 17 dana.

- To je ogroman prostor i zato nam je trebalo više vremena da ga pronađemo - kaže Rebić i dodao:

- Naknadno smo utvrdili da je boravio na području drugih sela, knjaževačke i svrljiške općtine. Pripremao je mjesta gdje bi se mogao skrivati.

Potragu za njim otežalo je to što se u više navrata nije kretao, već je boravio na jednom mjestu. Rebić navodi da za sada nema podataka da mu je neko pomagao, već samo da se sam snalazio i ulazio u napuštene kuće kako bi došao do hrane.

Najčitaniji članci