Obavijesti

News

Komentari 7

Policija ozbiljno upozorava: Ne nasjedajte na ovakve prevare!

Policija ozbiljno upozorava: Ne nasjedajte na ovakve prevare!

Zadarska policija je 1. srpnja, dobila dojave više građana kako su primili telefonske pozive nepoznatih osoba, koje su se lažno predstavljale kao policajci i tražili podatke o bankovnim računima

VIDEO

Zadarska policija upozorava na učestale telefonske prijevare.

Upozoravamo kako telefonske pozive osoba koje traže podatke vaših bankovnih računa ili traže da im se preda novac radi daljnjeg policijskog postupanja, ne upućuje policija već se radi o osobama – prevarantima koji se lažno predstavljaju kao policijski službenici”, poručuju iz policije.

Zadarska policija je jučer, 1. srpnja, zaprimila dojave više građana s područja Zadra kako su u kasnim popodnevnim satima primili telefonske pozive nepoznatih osoba, koje su se lažno predstavljale kao policijski službenici i od njih tražili podatke o bankovnim računima i ušteđevini, sve radi navodne provjere novca zbog sumnje da je njihov bankovni račun zloupotrijebljen.

Istra: Nagovorio ga da kupi lažni dijamant pa mu prijetio
Istra: Nagovorio ga da kupi lažni dijamant pa mu prijetio

Isto tako su se raspitivali o njihovim životnim okolnostima, a građani su nakon telefonskih poziva o svemu obavijestili policiju.

“Građanima još jednom skrećemo pozornost da budu posebno oprezni kada ih telefonski kontaktiraju osobe koje se predstavljaju kao djelatnici policije ili banke i u razgovoru od njih traže novac ili neke osobne i bankovne podatke.

Djelatnici banke službene radnje obavljaju isključivo u svojim poslovnicama, a policijski službenici se dolaskom na kućnu adresu legitimiraju službenom iskaznicom i ukoliko imaju potrebu izuzeti neki predmet, za to izdaju službene potvrde o oduzimanju predmeta.

Svakako savjetujemo da budete oprezni i sumnjičavi i da nakon zaprimanja ovakvih i sličnih poziva pozovete policiju na broj 192, kako bi se provjerili sumnjivi osobni ili telefonski zahtjevi nepoznatih osoba koje se predstavljaju kao službene.

 

U Zagrebu 'pao' kripto-lopov: Sumnjiče ga za krađu milijuna, a on tvrdi da je politički aktivist
U Zagrebu 'pao' kripto-lopov: Sumnjiče ga za krađu milijuna, a  on tvrdi  da je politički aktivist

Posebno molimo osobe koje se brinu o osobama starije životne dobi da ih upute o ovim pojavnim oblicima prijevara obzirom da je iskustvo pokazalo kako počinitelji ovih kaznenih djela koriste stariju dob osoba, njihovu dobronamjernost i nepažnju kako bi od njih na razne načine otuđile novac”, poručuje policija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...