News

Komentari 57

Policija: Potpunu snimku dobili smo tek 2. veljače. Ranije smo imali tek parcijalne dijelove...

Policija: Potpunu snimku dobili smo tek 2. veljače. Ranije smo imali tek parcijalne dijelove...

Šef skijališta na Platku tvrdi da su policiji odmah dali videozapise

Alen Udovič, direktor Goranskog sportskog centra komentirajući divljaštvo na Platku za RTL poručio je kako policija dobila snimku napada istu večer kada se on i zbio. Policija pak tvrdi da su tad dobili tek dijelove snimki.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Policija je na dan događaja, 29. siječnja, dobila samo parcijalne dijelove video zapisa, dok je kompletan video zapis ustupljen policiji 2. veljače 2023. godine. Napominjemo da je policija potom o svemu utvrđenom pisanim putem izvijestila nadležno državno odvjetništvo, odnosno dostavila mu cjelokupnu dokumentaciju, a koje sukladno Zakonu o kaznenom postupku provodi dodatne izvide - odgovorili su iz PU primorsko-goranske za 24sata.

Sindikat policije Hrvatske uputio je pak priopćenje u kojem najoštrije osuđuje nasilje na Platku te apelira da se prestane pokušavati napraviti razdor između djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatske gorske službe spašavanja.

- Tražimo izmjene zakona koji se tiču nasilja i javne sigurnosti kako se i ubuduće krivnja ne bi svaljivala na policijske službenike koji su u ovakvim situacijama dužni postupati po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira. Često temeljem njega policija je u obvezi prijaviti sve sudionike događaja pa tako i one koji se brane od napada, a ne samo one koji su započeli napad.

Sindikat policije: Tvrdnje da je policija bila pristrana odbacujemo

Posao policije u demokratskom društvu s trodiobom vlasti nije da sudi i presuđuje, nego da održava red i mir. Kako nismo svemogući i ne možemo biti na svim lokacijama gdje se potencijalno mogu dogoditi nemili događaji, činjenično stanje možemo utvrditi samo na osnovu izjava svjedoka i materijalnih dokaza poput video snimke. Odluku o krivcu i kaznama donosi nadležni sud. Tvrdnje kako je policija u ovom slučaju bila pristrana najoštrije odbacujemo, posebno optužbe da je policija iz nekog razloga nesklona HGSS-u s kojim oduvijek besprijekorno surađujemo te smo im zahvalni za sve što svakodnevno dragovoljno čine za sigurnost građana i turista - izjavili su.

Mole da se smire tenzije, te da se pričeka završetak službenih istražnih radnji i odluka DORH-a o slučaju. 

- Za sada sve izjave službenih dionika jasno govore da u navedenom slučaju od strane policije nema bilo kakvog oblika zataškavanja i prikrivanja nečije odgovornosti. Želimo brz i potpun oporavak ozlijeđenom pripadniku HGSS-a, doista nitko nije zaslužio da ga netko na dužnosti napada i udara, a osobito ne predstavnici HGSS-a koji svakodnevno u zahtjevnim uvjetima spašavaju ljudske živote. Kao policijski službenici, ali i kao građani Republike Hrvatske, apsolutno podržavamo zahtjev HGSS-a da se napad na njihove djelatnike od sada kvalificira kao napad na službenu osobu - navode.

Najčitaniji članci