Obavijesti

News

Komentari 119

Policija: Priča o policajcima koji šmrču kokain je izmišljena!

Policija: Priča o policajcima koji šmrču kokain je izmišljena!

Policija je u priopćenju istaknula kako je cijela priča koju je Sakoman ispričao izmišljena te da čovjek koji je tu priču i ispričao psihijatru nije ni bio na toj adresi u to vrijeme

VIDEO

MUP se oglasio oko izjava psihijatra Slavka Sakomana oko policijskih službenika koji su, tijekom intervencije u novogodišnjoj noći, navodno šmrkali kokain. 

Podsjetimo, Sakoman je prije nekoliko dana iznio šokantnu priču da je u jedan stan u Zagrebu tijekom novogodišnje zabave došla policija, odnosno trojica policajaca koji su se ostali družiti. 

- Jedan policijski službenik, da pridonese zabavi, izvadio je kokain i ponudio društvo te i sam povukao - rekao je Sakoman tada, dodavši da mu se pridružio još jedan službenik, dok treći nije konzumirao drogu. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Vezano uz navode o policijskim službenicima koje je proteklih dana u javnosti iznio dr. Sakoman, počevši od gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji, želimo izvijestiti sljedeće:

Nakon što je dr. Sakoman, gostujući 24. siječnja ove godine, u jednoj televizijskoj emisiji iznio navode da raspolaže saznanjima da su u Zagrebu policijski službenici prilikom dolaska na jednu intervenciju donijeli i konzumirali kokain pred tamo zatečenim osobama, policija je odmah poduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Tako su policijski službenici obavili niz razgovora, počevši od dr. Sakomana do osoba koje su mu prenijele spomenute navode o policajcima koji su navodno konzumirali kokain, pa i svjedocima koji su mogli potvrditi ili opovrgnuti činjenice iz njihovog iskazivanja.

Policija o šokantnoj tvrdnji dr. Sakomana da su dva policajca šmrkala kokain: 'Istražujemo'
Policija o šokantnoj tvrdnji dr. Sakomana da su dva policajca šmrkala kokain: 'Istražujemo'

Nakon svega poduzetog, obavljenih razgovora te brojnih drugih činjeničnih provjera, je utvrđeno da se događaj u kojem troje policijskih službenika u novogodišnjoj noći dolazi na intervenciju i konzumira kokain pred tamo zatečenim osobama nikada nije ni dogodio, odnosno priča je izmišljena.

To je izričito izjavila osoba koja je kreirala takvu priču, navodeći da je događaj s policajcima izmislila kako bi skrenula pažnju sa svoje odgovornosti, a također je utvrđeno da osoba novogodišnju noć provela na posve drugoj adresi u društvu posve drugih osoba, a što su u svojim iskazima te osobe (svjedoci) i potvrdile.

Činjenica da je ova izmišljena priča, prema iskazu kreatora, dodatno „začinjena“ obiteljskim odnosom dužnosnika i njegovog člana obitelji, inače pripadnika hrvatske policije, samo je doprinijela malicioznosti i neodgovornosti onih koji su neprovjerenu priču iznosili kao neupitnu. 

Sakoman: Pretvaramo se kokoko državu - državu korupcije, kokaina i kocke
Sakoman: Pretvaramo se kokoko državu - državu korupcije, kokaina i kocke

Provodeći izvide u konkretnom slučaju, zbog neovisnosti i nepristranosti istraživanja, policija je postupala sukladno članku 11.e Zakona o policijskim poslovima i ovlastima (Narodne novine broj 76/09, 92/14, 70/19.), odnosno uključivanjem nadležnog državnog odvjetništva osigurala je institucionalnu neovisnost prilikom istraživanja.

Osim opravdanog interesa javnosti, činjenično potvrđivanje ili opovrgavanje ovakvih navoda bilo je u najboljem interesu svih policijskih službenika i službenica koji svoju službu svakodnevno obavljaju časno i profesionalno na dobrobit svih građana Republike Hrvatske.

Ovakvim neprofesionalnim istupima pojedinaca, ali i omogućavanjem iznošenja ovakvih navoda u javnost, a bez da je policija prethodno dobila šansu reagirati i istražiti slučaj sukladno pravilima struke, nanijeta je nepopravljiva i nepovratna šteta ugledu policijske službe, a u konačnici ugledu i časti svakog hrvatskog policijskog službenika i službenice. 

Sakoman o slučaju policajaca s drogom: 'Čini mi se da je sudac Mrčela htio zaštititi dužnosnika'
Sakoman o slučaju policajaca s drogom: 'Čini mi se da je sudac Mrčela htio zaštititi dužnosnika'

Ne očekujemo ispriku jer ona ne može izbrisati štetu koja je nanijeta policiji, ali želimo vjerovati da će ovo iskustvo podsjetiti sve osobe koje imaju priliku djelovati u javnom prostoru i utjecati na javno mišljenje, koliko je važno pridržavati se etičkih i profesionalnih standarda u svakoj profesiji.

Policija će o svemu utvrđenom izvijestiti nadležno državno odvjetništvo, kao i sve druge nadležne institucije te poduzeti daljnje mjere i radnje u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.