Obavijesti

News

Komentari 9

Policija uhitila šestero Hrvata: Napravili štetu od 29 tisuća kn

Policija uhitila šestero Hrvata: Napravili štetu od 29 tisuća kn

Šestero Hrvata biogradska policija sumniči za materijalnu štetu od gotovo 30 tisuća kuna koju su, navodno, počinili na zadarskom, biogradskom i šibenskom području

Biogradski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad šestero hrvatskih državljana u dobi od  19, 20, 24, 27, 29  i 30 godina, koji se sumnjiče za imovinska kaznena djela na zadarskom, biogradskom i šibenskom području. Napravili su materijalnu štetu u iznosu preko 29.000 kuna.

Rumunjski džepari godinu i pol krali novčanike po tramvajima
Rumunjski džepari godinu i pol krali novčanike po tramvajima

- Povedenim ciljanim postupanjem i planiranom akcijom policije na sprječavanju imovinskih  kaznenih djela, krađa u trgovine, policajci policijske postaje Biograd jučer oko 13 sati su u trgovačkom centru u Biogradu zatekli dva muškarca u dobi od 29 i 19 godina koji se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela krađa na području Biograda. Obojica su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na daljnje kriminalističko istraživanje, tijekom kojeg je 19-godišnjak izručio 0,4 grama marihuane - kaže Ivana Grbin, policijska glasnogovornica u Zadru.

Podigli optužnicu: U Baranji je izbo djecu stolarskim alatom
Podigli optužnicu: U Baranji je izbo djecu stolarskim alatom

Policajci su vidjeli auto Volkswagen zagrebačkih registarskih oznaka, koji se udaljio u pravcu Zadra. Zaustavili su ga njihovi kolege na ulazu u Zadar. 

- Tom prilikom u vozilu su zatečena dva muškarca u dobi od 24 i 30 godine te dvije ženske osobe u dobi od 20 i 27 godina, a  koje se također dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela krađa.

Zatečen ljudi su dovedeni u prostorije policije, a tijekom kriminalističkog istraživanje u vozilu su pronađeni predmeti koji potječu od kaznenih djela, razni kozmetički i prehrambeni artikli te je također utvrđeno kako su se u Biograd dovezli unajmljenim vozilom, kojeg je unajmio i vozio 24-godišnjak - dodaje Grbin.

Usred bijela dana vozio sa 3,2 promila: Kazna 10 tisuća kuna
Usred bijela dana vozio sa 3,2 promila: Kazna 10 tisuća kuna

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, dvije žene dobi od  20 i 27 godina i dva muškarca u dobi od 29 i 30 godina sumnjiče da su dogovorili krađu i 28. studenog ove godine u poslijepodnevnim satima u Ulici dr. Franje Tuđmana u Biogradu iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva ukrali više komada dekorativne kozmetike te parfema u vrijednosti preko 8.900 kuna, nakon čega su pobjegli.

Dvije žene u dobi od  20 i 27 godina sumnjiče se da su 8. lipnja ove godine u poslijepodnevnim satima u Ulici dr. Franje Tuđmana u Biogradu iz iste trgovine otuđili četiri parfema u vrijednosti oko 2.500 kuna.

Policija prijavila prijatelja Nene Božića za ubojstvo: Pustili ga na slobodu nakon što su ga ispitali
Policija prijavila prijatelja Nene Božića za ubojstvo: Pustili ga na slobodu nakon što su ga ispitali

Isto tako 20-godišnjakinju i 30-godišnjaka se sumnjiči da su 13. prosinca ove godine u poslijepodnevnim satima u Ulici Akcije Maslenice u Zadru iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva ukrali četiri parfema u vrijednosti oko 3.600  kuna.

- Nadalje, 29-godišnjaka i 19-godišnjaka se sumnjiči da su 15.prosinca ove godine oko 11 sati u Ulici Put Vida u Šibeniku iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva otuđili više komada dekorativne kozmetike  i parfem, ukupne vrijednosti oko 1.800 kuna, nakon čega su kasnije istog dana u Ulici Put Gaćeleza u Vodicama iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva u otuđili više komada zubnih pasti i  konzervi pašteta  u vrijednosti oko 1.600 kuna.

BiH: Policija uhitila krijumčara i 4 ilegalna migranta iz Egipta
BiH: Policija  uhitila krijumčara i 4 ilegalna migranta iz Egipta

Na kraju, 27-godišnjakinju se sumnjiči da je zajedno s još jednom ženom, 18. kolovoza ove godine iz iste trgovine u Biogradu otuđila 17 raznih parfema i dvije torbe za plažu, ukupne vrijednosti preko 11.300 kuna - kaže Grbin.

Protiv svih petero policija je državnom odvjetništvu podnijels kaznene prijave zbog krađa, dok se protiv 24-godišnjaka podnosi kaznena prijava za pomaganje kod kaznenih djela, dok se protiv  19-godišnjaka podnosi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.