News

Komentari 11

Policija upozorava: Nitko vam nikad iz banke ili iz policije neće doći doma provjeravati novac!

Policija upozorava: Nitko vam nikad iz banke ili iz policije neće doći doma provjeravati novac!

U samo jednom danu u istom kvartu u Zagrebu prevaranti su na isti način pokrali dvoje starijih. Predstavili su se kao zaposlenici banke ili policajci i tražili ih novac na provjeru, karticu i PIN

Posljednjih tjedana u Hrvatskoj su zaredali su slučajevi u kojima su prevaranti pokrali starije ljude. Modus operandi je isti, predstavljaju se kao službene osobe, zaposlenici banke ili policajci i traže da uđu u vaš dom kako bi provjerili vaše novčanice. Potom vas traže novac na provjeru i tvrde da bi mogao biti krivotvoren. Odlaze s njim i nikad se više ne jave.

Nikad vam nitko neće doma doći provjeravati novčanice

Policija još jedanput upozorava, nikoga ne puštajte u kuću, a pogotovo ne ljude koji tvrde da su zaposlenici banke ili policajci i da vam moraju provjeriti novčanice.

Nikad vam nitko iz banke neće doći doma provjeravati novčanice niti će to činiti policija. Svaki takav pokušaj odmah prijavite policiji.  Isto tako, nikome ne odavajte broj računa i kartice, a pogotovo ne PIN.

Ne nasjedajte na prevarante

Samo u jednom danu u dva odvojena slučaja, lopovi su pokrali muškarca (88) i ženu (85) na području Trešnjevke. Muškarcu je nepoznati dvojac ukrao u ponedjeljak nekoliko stotina tisuća kuna iz stana.

Predstavili su se kao službene osobe i rekli su mu da ima krivotvorene novčanice. Predao im je novac. U istom kvartu žena (85) ostala je bez nekoliko desetaka tisuća kuna.

Prvo ju je nazvao nepoznati muškarac, predstavio se kao zaposlenik banke.

Potom je došao kod nje doma, ona mu je predala novac i bankovnu karticu s PIN brojem.

Nude masaže i razne proizvode

Sličnih prevara bilo je i u protekla dva tjedna pa policija još jednom upozorava, ne puštajte nikoga u kuću.

Nitko nikad neće provjeravati kakve novčanice imate niti će vas tražiti karticu i PIN. Svaki takav slučaj odmah prijavite policiji. 

Isto tako, budite jako oprezni s ljudima koji se predstavljaju kao djelatnici HZZO-a, nudeći usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.
 

Najčitaniji članci