News

Komentari 36

Lažni policajci starcu (88) rekli da ima lažni novac i ukrali mu nekoliko stotina tisuća kuna

Lažni policajci starcu (88) rekli da ima lažni novac i ukrali mu nekoliko stotina tisuća kuna

Dvojica nepoznatih prevaranata uvjerili su u ponedjeljak 88-godišnjaka da u svojem stanu u Herucovoj ulici na Trešnjevci drži krivotvorenih nekoliko stotina tisuća kuna koje im je predao povjerovavši da su policajci

Muškarcu (88) nepoznati dvojac ukrao je u ponedjeljak nekoliko stotina tisuća kuna iz stana na Trešnjevci, javila je zagrebačka policija.

Kako su izvijestili, dvojac je u ponedjeljak oko 14 sati došao do njegova stana u Herucovoj ulici i predstavili su mu se kao službene osobe. 

Nakon što su mu rekli da posjeduje krivotvorene novčanice, on im je predao svoj novac te su muškarci otišli, a policija navodi da se radi o šteti od nekoliko stotina tisuća kuna.

No, to nije bila jedina slična krađa.

Ženi (85) netko je ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna, također u istom dijelu grada. Nakon prethodnog telefonskog poziva nepoznatog muškarca, on je došao u stan žene u Ulici Srednjaci. Predstavio se kao službena osoba i žena mu je predala novac i bankovnu karticu s PIN brojem.

A žena (72) policiji je prijavila da joj je netko između 2. rujna prošle godine i ovog tjedna ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna iz koverte koja se nalazila na gornjoj površini ormara u stanu u Novom Zagrebu.

Budući da su i prošlog tjedna zabilježene dvije slične prevare u policiji ponovno pozivaju građane na dodatni oprez i podsjećaju da, ukoliko se sretnu s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih puste u dom, to nipošto ne čine bez prethodne provjere o kome se radi.

U policiji kažu da su se prevaranti spremni vrlo maštovito predstaviti kao zaposlenici razni institucija, pružatelji medicinskih usluga ili kao službene osobe kako bi iskoristili lakovjernost potencijalnih žrtava.

''Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koje zastupaju'', naglašavaju u policiji.

Građanima preporučuju da, ukoliko sumnjaju na osobe koje se predstavljaju kao policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri interneta i slično, odmah nazovu 192 i prijave takve slučajeve te da zapamte što više detalja o tim osobama kako bi policiji pomogli u njihovom pronalasku.

Najčitaniji članci