Obavijesti

News

Komentari 133

Političar poziva na krivolov u Hrvatskoj: Dođite po vukove!

Političar poziva na krivolov u Hrvatskoj: Dođite po vukove!
5

Posredstvom svoje agencije za lov i lovni turizam - Dreamhunting - koja djeluje u Švedskoj, Vukasović je pozvao je sve da u Hrvatskoj krenu u lov na vukove

VIDEO

Žirafino meso najukusnije je koje sam probao u životu i vjerojatno ukusnije nikad neću pronaći. Pojeo sam i lava, šokirao je švedsku javnost kontroverzni političar Angelo Vukasović.

Zgražanje na društvenim mrežama izazvao je objavom slike lavljeg mesa tvrdeći kako je iznimno ukusno. Hvalio se da “kolje zvijeri i jede njihovo meso” te dodao kako je pojeo više od 80 posto životinja koje je ulovio.

Posredstvom svoje agencije za lov i lovni turizam - Dreamhunting - koja djeluje u Švedskoj, ovaj političar hrvatskoh podrijetla pozvao je sve da u Hrvatskoj krenu u lov na vukove, koje je u našoj državi zabranjeno loviti.

Osim toga, Vukasović je detaljno objasnio kako je riječ o primjercima koji teže više od 70 kilograma, koje će lovci na trofeje bez problema moći transportirati preko granice. U Hrvatskoj su vukovi uvršteni na Crvenu listu sisavaca, odnosno nalaze se na popisu ugroženih vrsta, a od 1995. godine zaštićeni su temeljem Zakona o zaštiti prirode. U udrugama za zaštitu životinja su zgroženi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


- Od 1995. godine do danas smrt zbog krivolova porastao je za pet do jedanaest puta, za što gotovo nitko nije kažnjen. Srećom, unatoč smrtnosti, njihov broje je tijekom godina povećan pa više nisu ugrožena, već potencijalno ugrožena vrsta - rekla nam je Vlatka Balaš iz udruge Prijatelji životinja.

Dodala je i kako su vukovi istrijebljeni iz gotovo cijele zapadne Europe te da upravo zbog toga danas spadaju u najugroženije životinjske vrste.


Lovac Angelo Vukasović na svom se Facebook profilu često s prijateljima fotografirao kraj usmrćenih životinja, uvijek se nanovo hvaleći atraktivnim ulovom, a upravo je taj javni prostor iskoristio da bi pozvao sve lovce na lovačku turu po Hrvatskoj. Osim vukova, planira loviti medvjede, veprove, jelene i ostale životinjske vrste.

Profesor Đuro Huber s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu rekao nam je da jeleni spadaju u divljač te kako se njih, kao i drugu vrstu divljači, u okviru određenih i propisanih normi, smije loviti.

- Ali vukovi tu ne spadaju, zaštićena su i ugrožena vrsta - zaključio je Huber.

Svi ga mrze

Angelo Vukasović je Šveđanin hrvatskog podrijetla koji se hvali ulovima zbog čega ga na društvenim mrežama napadaju.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag