Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
134 komentara

U 11 se nalazimo na Markovom trgu i Vladi ćemo uručiti križ

Marin Stošić, koji se pridružio Saši Pavliću u križnom putu od Rijeke do Zagreba stigao je na odredište večeras, zajedno s dvojicom pomagača, a Saša dolazi ujutro zbog ozlijede noge

kriz
Foto: Igor Soban/PIXSELL
134 komentara

Prije svega smo silno zadovoljni jer smo našu misiju gotovo priveli kraju. Ujutro se trebamo svi sastati u 11 sati na Markovom trgu i Vladi uručiti križ. Toplo se nadamo da ćemo ipak biti primljeni na razgovor da im uistinu kažemo što mislimo - poručio je Marin Stošić koji se pridružio Saši Pavliću na njegovom križnom putu iz Rijeke do Zagreba.

PRED ZAGREBOM JE Saša ipak dolazi: 'Vidimo se sutra na trgu Sv. Marka u 11h'

Večeras oko osam sati Marin je s još dvojicom pomagača stigao do Zagreba noseći 20 kilograma težak križ. Prenoćište su pronašli kod Savskog mosta gdje smo ih pronašli kako konačno odmaraju nakon napornog putovanja. Saša koji je započeo cijelu priču zaostao je za njima radi ozlijede noge koju je zadobio pri hodanju. 

hodanje U ČETVRTAK PRED VLADOM Pretežak je križ, ali Saša će uspjeti jer mu baš svi pomažu

- Dosta kasni za nama. Trenutno je negdje kod Klinča sela. U groznom je fizičkom stanju ali ima luđačku volju da ovo izdrži i da pješke dođe do Markova trga – rekao nam je Marin. Saša je pješice s križem krenuo u ponedjeljak starom cestom iz Rijeke do Zagreba kada je u novinama pročitao da se nema novaca za nabavu lijekova za bolesnu djecu ali ima za nove vojne zrakoplove. Kako je rekao u tom trenutku mu se upalio alarm. Putem su mu se pridružio i Marin koji je u Zagreb večeras stigao nekoliko sati prije njega noseći križ. Svoje putovanje dovršit će sutra ujutro, a pitali smo ga i što točno očekuje. 

SAŠA DOBIO POMAGAČA 'Teško da ću pomoći djeci, ali barem znam da sam pokušao...'

- U svakom slučaju nadamo se velikoj podršci. Skup je prijavljen i prije svega se nadamo da će doći udruge i roditelji s bolesnom djecom. Kakav efekt će naša misija ostaviti to se nikada ne zna – rekao nam je vidno iscrpljen Marin. Kako se već aktivizmom bavi 40 godina za njega je ovo svakodnevna borba. Ako ga prime u Vladi već zna što će im poručiti.

SAŠA NA KRIŽNOM PUTU 'Ako nemamo za djecu, onda ne možemo ni kupovati avione'

- Osobnu ću im reći kako se uvijek mora imati novaca za liječenje djece jer oni su budućnost, a zrakoplovi su samo fantomska budućnost - završio je Marin i poslao poruku građanima da konačno lupe šakom o stol i kažu: 'Nećemo tako više'. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message