Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pomagao je Josipu Klemmu? Policija traži Radovana Štetića

Radovanu Štetiću (55), koji se sumnjiči da je pomagao Josipu Klemmu u zloporabi položaja i ovlasti teškoj 3,2 milijuna kuna, sudac istrage je odredio istražni zatvor

Žarko Bašić/Pixsell
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
51 komentara

Radovanu Štetiću (55), koji se sumnjiči da je pomagao Josipu Klemmu u zloporabi položaja i ovlasti teškoj 3,2 milijuna kuna, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja djela. Kako se Štetiću prije nekoliko dana zagubio svaki trag te se vjeruje da je pobjegao kako bi izbjegao uhićenje, za njim će najvjerojatnije u dogledno vrijeme biti raspisana i tjeralica. 

U priči o Klemmu Štetić se sumnjiči da je pronalazio ljude, koji su zatim osnivali razna trgovačka društva. Tim trgovačkim društvima, odnosno ljudima koje je Štetić “postavio” na mjesta odgovornih osoba, Klemm Security je potom isplaćivao novac za fiktivne usluge, a nakon što je novac bio isplaćen, Štetić ga je, kako se sumnja, podizao i vraćao Klemmu. Da takav način poslovanja Štetiću nije stran, svjedoči i kazna od tri godine zatvora, koja mu je koncem prošle godine izrečena zbog optužbi da je ustrojio zločinačku grupu koja se bavila prijevarama i krivotvorenjem isprava. 

Šteta u toj priči u kojoj je, osim Štetića, optuženo još 15-ak osoba također je bila tri milijuna kuna. Štetić je u tom slučaju odlučio priznati krivnju te se nagoditi s USKOK-om, a njegovim stopama krenulo je još troje njegovih suoptuženika koji su priznali krivnju u zamjenu za manju kaznu.

Možda vas zanima i ovo:
Message