Obavijesti

News

Komentari 2

Ponosno objavljujemo: Zbog nas je NP Krka sada još ljepši!

Ponosno objavljujemo: Zbog nas je NP Krka sada još ljepši!
13

Putem prema lokaciji vladala je dobra atmosfera kod volontera, među kojima su bile i članice Ininog Kluba volontera koji i inače organizira slične ekološke i humanitarne akcije diljem Hrvatske.

Nevjerojatno je kako vrijeme brzo prolazi.  Prije nešto više od tri tjedna, očistili smo kanal potoka Trnava u Gardinovcu i sa samog sjevera Hrvatske, u subotu 5. svibnja, spustili se u Dalmaciju na drugu lokaciju.

Odredište: Šibensko – kninska županija.

Mjesta: Brnjica, Drinovci i Nos Kalik u neposrednoj blizini NP Krka.

Putem prema lokaciji u autobusu se već osjetila dobra atmosfera među volonterima, mahom mladim ljudima među kojima su bila i nama već poznata lica – djevojke koje smo upoznali i koje su volontirale na prethodnoj akciji u svom rodnom mjestu, kolege iz 24sata, ali i neka nova lica –  mladi entuzijasti iz Volonterskog centra Zagreb te članice Ininog Kluba volontera koji samoinicijativno već nekoliko godina organizira slične ekološke i humanitarne akcije diljem Lijepe naše. Kako je polazak iz Zagreba bio u cik zore, pospanost se putem liječila igranjem društvenih igara, čitanjem knjiga i novina, a vozač Tomislav iz putničke agencije IBUS, bio je zadužen za ispunjavanje glazbenih želja. Istina, meni ni kava nije pomogla, ali izlazak iz tunela Sv. Rok utjecao je na razbuđivanje bolje i od budilice i kofeina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ne znam što me točno veže za Šibenski kraj – jesu li to izleti s dragim ljudima kroz osnovnu i srednju školu, prve godine studiranja i terenske nastave ili prirodne ljepote, ali taj me kraj uvijek razvedri i rado mu se vraćam.

Vedro je bilo i vrijeme. Usudila bih se kazati i ljetno. Sunce je grijalo već u 11 sati kada smo stigli u Nacionalni park Krka, gdje su nas dočekali  volonteri iz Splita, dogradonačelnik Šibenika gospodin Franko Vidović, rukovoditeljica Odsjeka za odnose s javnošću  - Katia Župan te rukovoditelj Odsjeka za zaštitu i praćenje stanja poljoprivrednih površina -  Mate Bačić.

Gotovo 40 volontera podijelili smo u dvije skupine – prva skupina je sanirala odlagalište u mjestu Brnjica, dok je druga skupina sanirala odlagalište u mjestu Drinovci.  Po završetku čišćenja lokacije u Brnjici, u Drinovcu su nam se pridružili i volonteri prve skupine. Izazov treće lokacije hrabro su prihvatile volonterke iz Ininog Kluba volontera,  koje su se bez oklijevanja uputile u pratnji gospodina Bačića u Nos Kalik. Ni vrućina ni sunce nisu obeshrabrili  vrijedne volontere da ovoga puta sakupe više od 50 kubika otpada! Zahvaljujući osvježenjima iz Coca-Cole i Carlsberga, naši vrijedni volonteri, gotovo da nisu ni osjetili vrućinu. Poseban doprinos ovom projektu dali su i Drnišani uključeni u program Javnih radova koji su preuzeli odgovornost sanacije glomaznog otpada poput frižidera i stolarije, koji je dominirao na svim lokacijama.

Nakon što smo sanirali otpad, uslijedila je najljepša nagrada za uložen trud: Šetnja NP-om Krka koja nas je bez obzira na umor ponovno impresionirala, omogućila osvježenje u hladnoj vodi te razmjenu iskustava među skupinama volontera.

Sve u svemu, jedan lijep dan i lijepo iskustvo u prekrasnom nacionalnom parku!

Velika eko akcija se nastavlja!

Pozivamo Vas da pratite i dalje Veliku eko akciju i postanete i Vi naš volonter, jer već za tri tjedna krećemo u sljedeću akciju – čeka nas još jedan Nacionalni park i lokacija Vlaški grad na Velebitu. Krećemo 25. svibnja, a više detalja saznat ćete uskoro.  Vidimo se!

Ako niste u mogućnosti pridružiti nam se, postanite i Vi Vip korisnik, jer Vip kao generalni sponzor Velike eko akcije, dodjeljuje dio prihoda od svakog korisnika Vip fiksne telefonije i interneta eko akciji te i na takav način možete podržati akciju čišćenja Hrvatske!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a