Obavijesti

News

Komentari 150

'Ponudio mi je 1.000 eura za kuvertu, skupa smo zaplakali'

'Ponudio mi je 1.000 eura za kuvertu, skupa smo zaplakali'
1

Jasna Vrhovac pronašla je u na ulici u Rijeci kuvertu s povećom sumom novca, a na društvenim mrežama objavila je kako traži vlasnika. U petak prijepodne novac je vraćen vlasniku koji je Riječanki ponudio nagradu

VIDEO

Društvenim mrežama u četvrtak se munjevito proširila objava Jasne Vrhovac, Riječanke koja je na ulici pronašla kuvertu s većom svotom novca. Zahvaljujući svima koji su objavu podijelili, kuverta je već u petak vraćena vlasniku. 

Riječanka našla kuvertu punu novca: 'Sve vraćeno vlasniku'
Riječanka našla kuvertu punu novca: 'Sve vraćeno vlasniku'

- U Osječkoj ulici našla sam kuvertu, a u njoj određenu sumu novaca (skoro sam u nesvijest pala). Nešto je u kunama, a nešto u eurima. U kuverti je papir s nekim izračunom, ručno ispisan, bez ikakvih generalija. Vlasnik će znati što piše na kuverti, što na papiru i kolika je suma. Ukoliko se do sutra ne javi, kuvertu ću predati u policijsku postaju, pa je može tamo preuzeti, napisala je u četvrtak Jasna Vrhovac. 

Nakon što joj se javio vlasnik kuverte, Jasna je na Facebooku otkrila priču koja stoji iza izgubljene kuverte. 

- Vezano uz jučerašnji post o nalasku novca u Osječkoj ulici, ovim putem vas obavještavam da sam isti vratila vlasniku. Uz privolu gospodina koji je izgubio novac s vama mogu podijeliti nekoliko informacija.

- Na kuverti je pisalo ‘Tata’, na papiru koji je bio u njoj popis ljudi kojima trebaju vratiti novac (samo imena, bez prezimena), i 7000 eura i 200 kuna. Sin je ocu po prijatelju iz Njemačke poslao novac da plati dugove i račune od banke jer im je kuća na bubnju. Vašim dijeljenjem posta informacija o izgubljenoj kuverti došla je do žene prijatelja koji je novac predao tati. Hvala vam od sveg srca na tome. Gospodin želi ostati anoniman i to poštujem.

Nudio joj nagradu od tisuću eura

- Vjerujem da vas sve interesira nagrada za pronalazak… Gospodin je po uputama sina izvadio 1.000 eura iz kuverte i pokušao mi ih uručiti kao znak zahvale. Odmah mi je kroz glavu prošlo koliko bih djece mogla opremiti za školu, a čiji su roditelji u potrebi. No, i sam gospodin otplaćuje kredit za kuću koji su podigli da bi sinu otvorili firmu, a slijedom nesretnih događaja posao je propao, te je sin morao otići van da pokrije velike troškove.

- Gospodin koji je izgubio novac je pod velikim stresom. Živi na Krku u kući u kojoj je jedan stan opremio kao apartman, te ga iznajmljuje i od toga trenutno živi i prehranjuje sebe, suprugu i kćer studenticu.

'Obećao da će potrebitima nuditi besplatna ljetovanja'

- Ponudio mi je dva tjedna besplatnog boravka u njegovom apartmanu. To sam prihvatila, ali ne za sebe. Složili smo se da će sljedeće godine imati goste koji ne mogu svojoj djeci priuštiti ljetovanje i koji nikada nisu vidjeli more. Dakle, dvije obitelji, a svaka će tjedan dana provesti u apartmanu. Malo smo se i rasplakali kada smo donijeli tu odluku. Obećao mi je, čim otplati veći dio dugova, da će svake godine nuditi besplatno ljetovanje potrebitima. To me veseli više od svega. Sada mogu mirno spavati. Noćas oka nisam sklopila od brige, zaključila je plemenita Riječanka. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag