Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
31 komentara

Porezna ne želi platiti 6,8 mil. kn duga za prostore u Zagrebu

Radi se o čak 10 poslovnih prostora koje koriste u glavnom gradu, a dug se vuče i raste godinama. Prije sedam godina on je iznosio 1,7 milijuna kuna

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
31 komentara

Iako bi Porezna uprava trebala biti primjer urednog plaćanja svojih obveza, ostali su dužni preko 6,8 milijuna kuna zakupnina Gradu Zagrebu.

Radi se o čak 10 poslovnih prostora koje koriste u glavnom gradu, a dug se vuče i raste godinama. Prije sedam godina on je iznosio 1,7 milijuna kuna. Kako su nam odgovorili iz Ministarstva financija, taj dug i ne planiraju podmiriti jer smatraju da im gradonačelnik Milan Bandić neopravdano naplaćuje zakupninu. Zagreb smatra da su to njihovi prostori i tužio je Poreznu upravu, dok Ministarstvo financija drži da su svi ti prostori državni.

- Ministarstvo financija, Porezna uprava postala je vlasnik svih nekretnina koje su do 1993. godine koristile tadašnje uprave društvenih prihoda - stav je Ministarstva financija.

Oni su čak i pokrenuli upis tih nekretnina na svoje ime iako ih Zagreb smatra svojima. Od 23 sudska postupka, Ministarstvo financija je dobilo dvije pravomoćne presude u svoju korist i još 23 nepravomoćne, ali nisu rekli jesu li preostale izgubili ili jednostavno nisu završeni postupci. Ministarstvo financija nije jedino. I Ministarstvo kulture ostalo je dužno više od 263.000 kuna zakupnina jer smatra da je prostor Restauratorskog zavod vlasništvo države, a ne Zagreba. Od Ministarstva regionalnog razvoja, Zagreb potražuje 305 tisuća kuna zakupnine za prostor u Vlaškoj, ali i oni smatraju da je dug u zastari, pa su odbili platiti. Predmet je također na sudu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message