Porezna uprava: Prošli tjedan fiskaliziran 11 posto veći iznos računa nego u 2020. i 2019. | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 0

Porezna uprava: Prošli tjedan fiskaliziran 11 posto veći iznos računa nego u 2020. i 2019.

Porezna uprava: Prošli tjedan fiskaliziran 11 posto veći iznos računa nego u 2020. i 2019.

Ugostiteljstvo i turizam, pak, u odnosu na pretpandemijsku godinu zabilježili su 29 posto manji broj računa i šest posto manji iznos tih računa

VIDEO

U svim djelatnostima iz sustava fiskalizacije prošli tjedan je vrijednost fiskaliziranih računa bila veća za po 11 posto u odnosu na usporedive tjedne 2020. i 2019. godine, pokazuju u ponedjeljak objavljeni podaci Porezne uprave.

U razdoblju od 1. do 7. studenoga u svim djelatnostima ukupna vrijednost fiskaliziranih računa dosegnula je 3,3 milijarde kuna, što je za 336,2 milijuna kuna ili 11 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Istovremeno, broj izdanih računa porastao je za šest posto, na 36,6 milijuna.

U najvažnijoj djelatnosti u sustavu fiskalizacije - trgovini na veliko i malo, popravku motornih vozila i motocikala, broj i iznos računa na godišnjoj razini porastao je za po sedam posto, pa je prošli tjedan u trgovini tako fiskalizirano 22,8 milijuna računa, čija je vrijednost dosegnula 2,3 milijarde kuna.

U ugostiteljstvu i turizmu odnosno djelatnosti pružanja smještaja i pripreme i usluživanja hrane fiskaliziranih računa je bilo jedan posto više, njih 4,8 milijuna, a njihova vrijednost porasla je za 41 posto, na 257,7 milijuna kuna.

U objavi Porezne uprave dana je i usporedba prošloga tjedna ove godine s istim razdobljem pretpandemijske 2019. godine, a ti podaci pokazuju da je ukupno izdano tri posto manje računa, ali im je vrijednost bila veća za 11 posto.

Pritom je u trgovini prošli tjedan u odnosu na isti tjedan 2019. godine broj računa bio veći za dva posto, a njihova vrijednost za 12 posto.

U ugostiteljstvu i turizmu je, pak, prošli tjedan u odnosu na isti tjedan 2019. godine zabilježeno smanjenje broja fiskaliziranih računa za 21 posto, a njihove vrijednosti za dva posto.

Broj i vrijednost fiskaliziranih računa na tjednoj razini manja za 15 posto

Statistika Porezne uprave na tjednoj razini, u razdoblju od 1. do 7. studenoga u odnosu na tjedan od 25. do 31. listopada ove godine, pokazuje da je ukupno u sustavu fiskalizacije zabilježeno smanjenje broja i iznosa računa za po 15 posto.

Pritom, za istovjetnih 15 posto manji je broj računa i u trgovini, dok im je iznos smanjen za 13 posto.

U ugostiteljstvu i turizmu broj fiskaliziranih računa je pak bio manji za 13 posto, a njihova vrijednost za 25 posto.

Od 22. veljače do 7. studenoga vrijednost računa veća 32,2 milijarde kuna

Prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj zabilježen je 25. veljače prošle godine pa poreznici iznose i kumulativne podatke od 22. veljače do 7. studenoga ove u odnosu na razdoblje 24. veljače do 8. studenoga 2020. godine, prema kojima je u ovoj godini broj fiskaliziranih računa povećan za 24 posto, a njihov iznos za 27 posto.

Prošli tjedan fiskalizirano 15 posto više računa nego lani
Prošli tjedan fiskalizirano 15 posto više računa nego lani

Tako je u svim djelatnostima u razdoblju od 22. veljače do 7. studenoga ove godine fiskalizirano ukupno 1,66 milijardi računa, ukupnog iznosa 154,8 milijardi kuna, čime je vrijednost fiskaliziranih računa na godišnjoj razini veća za 32,2 milijarde kuna.

Pritom je i u trgovini broj računa porastao za 24 posto, na njih 1,02 milijarde, a vrijednost im je skočila za 17 posto, na 101,3 milijarde kuna.

U ugostiteljstvu i turizmu je fiskalizirano 228,05 milijuna računa, što je na godišnjoj razini skok za 15 posto, a njihova vrijednost je porasla za 75 posto, na 22,46 milijardi kuna.

Usporedba s istim razdobljem pretkrizne 2019. godine pokazuje da je ove godine broj fiskaliziranih računa smanjen za sedam posto, dok je njihov iznos porastao za četiri posto.

U trgovini na veliko i malo, popravku motornih vozila i motocikala broj računa u razdoblju od 22. veljače do 7. studenoga 2021. godine u odnosu na 25. veljače do 11. studenoga 2019. godine broj fiskaliziranih računa je ostao isti, a njihova je vrijednost porasla za sedam posto.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Jako nevrijeme, koje stiže i u Slavoniju, poharalo BiH: 'Pada kod nas tuča veličine jajeta!'
GRMLJAVINSKA OLUJA

Jako nevrijeme, koje stiže i u Slavoniju, poharalo BiH: 'Pada kod nas tuča veličine jajeta!'

Snažno nevrijeme pogodilo je Bosnu i Hercegovinu. Najgore je prošla okolica Gračanice, Usora, Lukavica i Zvornik.

DHMZ je upravo objavio crveni alarm za jednu regiju! Moguća jača oluja uz tuču i grmljavinu
OPREZ!

DHMZ je upravo objavio crveni alarm za jednu regiju! Moguća jača oluja uz tuču i grmljavinu

U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj promjenljivo i nestabilno, osobito u drugom dijelu dana. Mjestimice će biti pljuskova s grmljavinom, lokalno i izraženijih...
Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'
RAVNATELJICA POTVRDILA

Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'

Petero djece, svi u dobi od 13 do 15 godina, jučer je završilo u bjelovarskoj bolnici s teškim ozljedama. Jednom djetetu se liječnici bore za život...