News

Komentari 158

Poruka policajcu: Vojnim mu eksplozivom raznijeli Mercedes

Poruka policajcu: Vojnim mu eksplozivom raznijeli Mercedes

ZNAO JE ŠTO RADI Više stotina grama eksploziva aktivirali su s vremenskim odmakom. Policajac koji koristi Mercedes, neslužbeno doznajemo, radi u Upravi za posebne poslove sigurnosti MUP-a...

Mercedes koji je u ponedjeljak u 3.20 sati u zagrebačkim Dugavama odletio u zrak nije eksplodirao zbog tehničkog kvara, nego je bio pomno odabrana meta za sada nepoznatog napadača vičnog baratanju eksplozivom.

- Obavljenim očevidom utvrđeno je da je na vozilo nepoznati počinitelj postavio improviziranu eksplozivnu napravu kojom ga je oštetio te je isključena prvotna mogućnost da se radi o tehničkom kvaru vozila - navela je zagrebačka policija koja događaj vodi kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Za to je kazneno djelo kaznenim zakonom predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Neslužbeno doznajemo kako je ispod vozila bila postavljena improvizirana eksplozivna naprava u kojoj je bilo više stotina grama vojnog eksploziva. Naprava je najvjerojatnije aktivirana s vremenskim odmakom inicirajućom kapislom i štapinom.

Taj, također neslužbeno doznajemo, automobil, koji je u vlasništvu 58-godišnjakinje, koristi njezin sin policajac (30). Zbog toga su policijski istražitelji ozbiljno prionuli poslu kako bi utvrdili tko je i zašto pod automobil njihova kolege podmetnuo eksploziv. Posljednjih godina auti su bili zapaljeni pravosudnom policajcu i Krešimiru Antoliću, bivšem policajcu i sadašnjem šefu sigurnosti u GNK Dinamo, no ne i aktivnim policajcima i ne na takav način. U MUP-u su jučer bili prilično zatvoreni oko informacija o napadu na njihova kolegu.

Neslužbeno doznajemo kako je mladić koji koristi Mercedes zaposlen u Upravi za posebne poslove sigurnosti (UPPS) koji rade na osiguranju objekata i štite osobe, uglavnom visoke dužnosnike. IZ MUP-a nam jučer nisu odgovorili je li policajac kojemu su oštetili prednji dio Mercedesa štitio nekoga i je li napad povezan s njegovim poslom te je li prijavio prijetnje. Susjedi iz novozagrebačkog naselja kažu kako mladić koristi automobil koji glasi na njegove roditelje.

- Mercedes glasi na njegovu majku. Ona ima dozvolu za parkiranje na mjestu za invalide i smije parkirati na tome mjestu - rekli su nam susjedi. Podsjećamo, osim Mercedesa koji je bio parkiran na mjestu za invalide, u eksploziji su oštećena još tri parkirana vozila zagrebačkih registarskih oznaka.

Renault Megane u vlasništvu poduzeća iz Zagreba, Toyota Auris u vlasništvu 51-godišnjakinje i VW Polo u vlasništvu 77-godišnjaka. Materijalna šteta još nije utvrđena.

Najčitaniji članci