Obavijesti

News

Komentari 101

'Postao je rasist nakon što mu je simpatija završila s crncem'

'Postao je rasist nakon što mu je simpatija završila s crncem'
9

Granicu je prešao kada je cura, koja mu se jako sviđala, prije dvije godine počela izlaziti s crnim mladićem. Tada je počeo slušati i 'white power' glazbu, kaže rođak

VIDEO

Rođak ubojice iz Charlestona, 21-godišnjeg Dylanna Roofa , koji je u crkvi prošle srijede pobio devet župljana Afroamerikanaca nakon zajedničkog čitanja Biblije, tvrdi kako je Roof postao rasist nakon što je djevojka, koja mu se sviđala, počela izlaziti s tamnoputim mladićem.

Uhićen je nakon potjere koja je trajala 14 sati . Nakon uhićenja razjašnjeno je kako ima rasističke stavove prema crnačkom stanovništvu, na automobilu širi zastavu Konfederacije, a prijateljima je navodno rekao kako ''netko mora spasiti bijelu rasu''.

POGLEDAJTE VIDEO: Uhićenje Dylanna Roofa

Pokretanje videa...

24SATA 00:13

Njegov rođak Scott Roof tvrdi kako je Dylann počeo izražavati rasističke stavove nakon što se u njegov ljubavni odnos upleo jedan Afroamerikanac.

- Granicu je prešao kada je djevojka koja mu se jako sviđala prije dvije godine počela izlaziti s crnim mladićem. Tada je počeo slušati i 'white power' glazbu koja veliča bijelce . Dylann je htio djevojku, a Afroamerikanac je s njom završio. Tada se jednostavno promijenio - rekao je Scott za The Intercept.

Na internetu našli rasistički manifest

Istražitelji su tijekom vikenda na internetu pronašli stranicu na kojoj su fotografije 21-godišnjeg ubojice i brojni rasistički tekstovi.

- Nemam izbora. Nisam u poziciji da se sam idem boriti u geto. Izabrao sam Charleston jer je povijesni grad koji je u jednom trenutku imao najveći broj crnog stanovništva u cijelom SAD-u. Ovdje nema Ku Klux Klana , nema skinheada, nitko ništa ne čini osim što piše na internetu. Netko mora imati hrabrosti i reagirati u realnom svijetu i čini se da ću to biti ja - stajalo je u jednom od tekstova.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...