Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
268 komentara

Postavljen je spomenik Franji Tuđmanu: 'Najveći i najljepši!'

Inače, diljem Hrvatske nalazi se oko 80 spomenika i poprsja prvog hrvatskog predsjednika, no Bandić je istaknuo kako će ovaj zagrebački biti "najveći i najljepši"

Foto: Screenshot/24sata
268 komentara

Postavljen je spomenik Franji Tuđmanu u blizini dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Kip autora Kuzme Kovačića visok je 4,2 metra, a gledat će u budući spomenik Domovini. On bi se trebao naći između dvorane Vatroslava Lisinskog i Gradskog poglavarstva. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Boljeg mjesta u Zagrebu nema za spomenik prvom hrvatskom predsjedniku, a još će za godinu dana gledati svoje djelo, spomenik Domovini - rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prije dva tjedna. 

ZAGREBAČKI ĆE BITI NAJVIŠI Pedeset nijansi Tuđmana: Koji Franjo se vama najviše sviđa?

- Da nije bilo branitelja pod vodstvom Tuđmana, mi ne bismo imali Hrvatsku. Mi bi se poklali za vratove, lijevi i desni. Najveći uspjeh Tuđmana je što nije to dozvolio, ja se sjećam tih vremena i kad budem pisao memoare nešto ću o tome napisati - dodao je tad Bandić. 

KIPAR ZAVRŠIO POSAO Tuđmanov spomenik od četiri metra stiže u središte Zagreba

Inače, diljem Hrvatske nalazi se oko 80 spomenika i poprsja prvog hrvatskog predsjednika, no Bandić je istaknuo kako je ovaj zagrebački "najveći i najljepši". 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message