News

Komentari 10

'Pothlađen sam, hladno mi je. Sjedio sam tamo pod otvorenim prozorom, što da vam kažem?'

'Pothlađen sam, hladno mi je. Sjedio sam tamo pod otvorenim prozorom, što da vam kažem?'

Saucha je nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od tri godine zatvora, a Sandra Zeljko dobila je 4,5. Također im je izrečena sigurnosna mjera obavljanja službene dužnosti pet godina...

 Ne znam što da vam kažem. Između ostalog, pothlađen sam, hladno mi je, sjedio sam tamo pod otvorenim prozorom sat i pol. Ne mogu komentirati, ovo je tek prvostupanjska presuda, preda mnom je još velika bitka. Što god kažem, može biti loše. Ne mogu jednostavno ništa komentirati. Ovo nije politika, ja nisam više saborski zastupnik, ovo nisu političke teme, ovo je moj život - rekao je Saucha nakon presude.

POGLEDAJTE VIDEO Saucha nakon presude i dalje tvrdi da nije kriv

Podsjetimo, Tomislav Saucha i Sandra Zeljko krivi su u aferi Dnevnice, presudilo je tako sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu kojim predsjeda sutkinja Sanja Mazalin. Saucha je došao na izricanje presude, koja je nepravomoćna, a Sandra Zeljko se nije pojavila. Saucha je bio vidno potresen prilikom izricanja presude.

Saucha je nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od tri godine zatvora, a Sandra Zeljko dobila je 4,5. Također im je izrečena sigurnosna mjera obavljanja službene dužnosti pet godina.

Nadalje, solidarno moraju u državni proračun uplatiti 590.000 kuna u roku od godine dana od pravomoćnosti presude. Zeljko pored toga mora u proračun uplatiti 350.000 kuna. Moraju platiti i troškove vještačenja u iznosu od 51.000 kuna u roku od mjesec dana od pravomoćnosti presude.

Najčitaniji članci