Obavijesti

News

Komentari 167

Potraga prekinuta: U subotu su ispumpavali tri manja jezera

Potraga prekinuta: U subotu su ispumpavali tri manja jezera
18

Desetak sumnjivih lokacija pretraživalo je ukupno 200 tragača, među kojima je bilo 80 pripadnika gorske službe spašavanja. S njima je bilo i 15 pasa tragača...

VIDEO

19.00 - Potraga za nestalom Antonijom Bilić je za danas prekinuta. Tijelo nisu pronašli. 

- S daljnjim postupanjem javnost će biti pravovremeno upoznata - priopćili su iz PU šibensko-kninske.

17.00 - Počelo je ispumpavanje tri manja jezera kod Brljana. Ispumpavanje bi moglo trajati do ponedjeljka. 

14.40 - Izjava za novinare danas nema iz jednostavnog razloga što se nema što izjaviti. Dakle, u potrazi nema nikakvih novosti - rekla je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor. 

 - Mogu samo potvrditi da se u sklopu pretrege pristupilo isušivanju jezera Brljan neposredno uz most. Isušivanje poduzima Javna vatrogasna postrojba Šibenik u suradnji sa stručnjacima Nacionalnog parka Krka - dodala je Kosor.

13.54 - Kako neslužbeno doznajemo uz nadzor stručnjaka i ekologa Nacionalnog parka 'Krka' nizvodno jezera Brljan djelomično je skrenut vodotok rijeke kako bi se isušilo sumnjivo područje. Voda je jako mutna, pa se osim ronjenja razmatra i mogućnost ispumpavanja triju manjih jezera. Kad se isuše znat će se kriju li tajnu nestanka mlade Drnišanke ili će policija i ovdje otkriti samo hrpe smeća

12.34 - Policija kaže kako nastavlja s detaljnom kriminalističkom analizom svih do sada raspoloživih podataka i obavijesti, ali je danas u potpunosti zatvorila istragu za javnost.  

 - Po odluci stožera danas neće biti obilaska terena koji se pretražuje - priopćili su iz policije. Nije objašnjeno čemu ovakva tajnovitost. Za danas je bilo najavljeno da će Antoniju, uz policijske, tražiti i 50-ak ronilaca HGSS-a i 25 ronilaca HV-a iz baze u Splitu. Međutim, u zadnji čas je odlučeno da u vodi ostaje samo policija, što bi moglo upućivati na zaključak da su nešto našli. 

Na terenu uz policijsku traku, iza koje se traži tijelo nestale djevojke, za razgovor s novinarima i izjave su bili zaduženi pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. 

HGSS: Psi će prije pronaći nešto nego sonar

- Na desetak sumnjivih lokacija pretražuje ukupno 200 tragača, među kojima je 80 pripadnika gorske službe spašavanja. Naši ronioci danas nisu tu, ali čekaju u pripravnosti. Danas pretražujemo uglavnom obalu i okolni teren. Radi se o iznimno teškom području za pretraživanje. Tu su labirinti spilja i jezera,  dijelom presušenih, gusto raslinje i neprohodna obala. Tu su nam od iznimne pomoći naši potražni psi kojih je s nama danas 15 - rekao je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić. Vodič potražnog psa Christian Nikolić iz Karlovca pojasnio je kako se radi o psima koji su posebno istrenirani za ovakve uvjete. 

- U suradnji s rafterima uvježbali smo ih za potragu na vodi. Pse vozimo u kanuima iz kojih će onda njuhom  detektirati miris raspadajućeg tijela ukoliko se nalazi pod vodom - rekao je Nikolić. Svi psi imaju licence 1 i 2, što znači da su obučeni za potragu za živim i mrtvim ljudima. Ovo im je prva ovakva potraga na vodama, ali unatoč tomu HGSS-ovci su sigurni da će tijelo, ako je tu, naći pas, prije i sigurnije nego bespilotna letjelica ili sonar. 

Potragu nastavili već u 4 sata ujutro 

U subotu ujutro već u četiri sata nastavljena je intenzivna potraga za nestalom maloljetnom Antoniom Bilić. Danas pretražuje jezero Brljan na Krki, područje Ervenika, Obrovca, područje uz cestu Obrovac - Gračac,  te oko Postinja kraj Muća na Splitskom području. U pretrazi sudjeluje preko 150 osoba. Tu su pripadnici Oružanih snaga RH, specijalne, interventne, kriminalističke i temeljne policije kao i pripadnici HGSS-a s 15 potražnih pasa. Policija nastavlja sa svim ostalim aktivnostima , odnosno sa  a detaljnom kriminalističkom analitičkom analizom svih do sada raspoloživih podataka i obavijesti. Očekuje se da će uz policijske, vatrogasne i HGSS-ove ronioce roniti i 25 ronilaca HV-a iz baze u Splitu.

GSS je izvijestio kako će u subotu u potrazi za tijelom nestale Antonije Bilić (17) sudjelovati i najviše pasa tragača dosad, njih čak 15. Sudjelovat će i pripadnici braniteljske udruge Zavjet, njih oko 100, javlja Dnevnik.hr

Hrvatski istražitelji u petak su ponovno ispitali Dragana Paravinju te će policija nastaviti potragu na temelju dobivenih informacija. Istražitelji su već počeli sumnjati u sve što kaže Paravinja jer je dosad mnogo toga lagao. 

Potraga za Antonijom je u petak završila oko 16.30 sati. Pretragom riječnog korita Krke od hidrocentrale Miljacka prema Roškom Slapu, akumulacijskog jezera Štikada kod Gračaca i jezera Sveti Rok, kao i područja dionice ceste od Prezida do Gračaca, nije pronađeno tijelo nestale maloljetnice. 

Na Facebook stranici obitelj nestale Antonije Bilić je objavila video spot o nestaloj djevojci. Mole sve da taj video prosljeđuju dalje. Hrvatska je inače podnijela zahtjev za izručenjem Dragana Paravinje, koji je kazao policiji kako je ubio Antoniju. 

Prijatelji: Zašto Alena Poropata ne traže kao Antoniju?

Riječanin Alen Poropat (37) nestao je 29. svibnja blizu slovenske granice kraj mjesta Rupe, gdje mu je posljednji put lociran signal mobitela. Neslužbeno se doznaje da je Alenov mobitel ušao u zonu roaminga. No slovenski Interpol ne može tražiti podatke od mobilnih operatera jer je za to potreban sudski nalog, a ne samo policijski. Obitelj i prijatelji nezadovoljni su istragom i spremni su prosvjedovati. Njegov prijatelj Dean Černeka kazao je za Slobodnu Dalmaciju da istodobno prate slučaj Antonije Bilić i priželjkuju da se toliko truda posveti i nestanku njihova prijatelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina
DOZNAJEMO Rade 13 noćnih na intenzivnoj: 'Tko će odgovarati ako pacijent umre zbog greške?'
RASPORED LIJEČNIKA U SISKU ZA SVIBANJ

DOZNAJEMO Rade 13 noćnih na intenzivnoj: 'Tko će odgovarati ako pacijent umre zbog greške?'

24sata dobila su na uvid novi raspored liječnika iz Siska za svibanj, a prema njemu neki liječnici rade svaku drugu noć, a dežurstva su i po 24 sata. - Nemamo dovoljno liječnika, kaže nam ravnatelj.