Obavijesti

News

Komentari 90

Potražit će 'zao' gen u DNK masovnog ubojice Lanze (20)

Potražit će 'zao' gen u DNK masovnog ubojice Lanze (20)
4

Studija koja će tražiti bilo kakve abnormalnosti ili mutacije u njegovoj DNK prva je ovakve vrste ikad provedena na masovnom ubojici. U pokolju je ubio 20 djece

VIDEO

Znanstvenici će proučiti DNK ubojice iz Newtowna, Adama Lanze, kako bi pokušali otkriti postoji li zli gen koji ga je naveo da počini pokolj u kojem je ubio 26 ljudi, među kojima 20 djece stare šest i sedam godina.

Vjeruje se da je studija koja će tražiti bilo kakve abnormalnosti ili mutacije u njegovoj DNK prva ovakve vrste ikad provedena na masovnom ubojici. Studiju je naredio patolog iz Connecticuta H. Wayne Carver koji je pregledao sve žrtve pokolja, a kontaktirao je genetičare sa sveučilišta u Connecticutu da provedu istraživanje. Genetičari će tražiti abnormalnosti koje su moguće povećale rizik od agresivnog i nasilnog ponašanja, piše Daily Mail.

Profesor Arthur Beaudet rekao je kako ne misli da će istraživanje objasniti sva masovna ubojstva, ali vjeruje da bi se mogle otkriti mutacije koje mogu biti uzrok shizofrenije i njoj srodnog nasilnog ponašanja. Naglasio je da je ovakvo istraživanje kontroverzno jer postoji rizik da će se ljudi sa sličnim genetskim karakteristikama diskriminirati ili stigmatizirati.

Policija još ne zna točan motiv pokolja

Policija zasad nije uspjela otkriti motiv koji je Lanzu natjerao da ubije šest učitelja i 20 učenika škole, kao i svoju majku. Iako je bio sramežljiv i asocijalan, Lanza nije pokazivao nasilnu crtu unatoč činjenici da je provodio sate u podrumu gdje je igrao nasilne igre.

Na njegovo mentalno stanje možda je utjecala i njegova majka (52) koja se spremala za smak svijeta i skupljala zalihe hrane i oružja kako bi spremna dočekala katastrofu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...