Obavijesti

News

Komentari 21

Požar uz autocestu kod Gospića: 'Vatra se širi nepristupačnim područjem, ostajemo cijelu noć'

Požar uz autocestu kod Gospića: 'Vatra se širi nepristupačnim područjem, ostajemo cijelu noć'
9

Na autocesti A1 između čvora Gospić i čvora Gornja Ploča u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h zbog požara uz autocestu i zadimljavanja (195.km). HAK moli vozače za oprez

VIDEO

Uz autocestu A1 između čvora Gospić i Gornja Ploča, oko odmorišta Jadova, oko 17 sati izbio je požar trave i niskog raslinja. 

POGLEDAJTE VIDEO: Duž autoceste gori niska trava i raslinje

Pokretanje videa...

Požar kod Gospića 01:16

Iako su gospićki vatrogasci jedan dio ugasili, vatra je ušla u nedostupan teren što im otežava intervenciju. Kako su nam rekli iz JVP Gospić, vjeruju kako će ostatak večeri provesti na terenu. 

HAK na svojim stranicama upozorava vozače na požar i zadimljavanje.

Vatrogasci i kanader stavili pod kontrolu požar kod Podstrane
Vatrogasci i kanader stavili pod kontrolu požar kod Podstrane

- Na autocesti A1 između čvora Gospići čvora Gornja Ploča u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h zbog požara uz AC i zadimljavanja (195.km). Molimo korisnike za dodatan oprez - poručuju. 

'Plamen doseže 50 metara'

- U jednom trenu vatra je bila jako blizu autoceste. Sve je zadimljeno, vozači bi trebali ugasiti klimu u autu. Plamen doseže do 50 metara - kaže nam čitatelj koji je poslao snimku s autoceste i dodaje kako se vatra proširila na sigurno dva do tri kilometra duž autoceste.

Vatrogasci će cijelu noć provesti na terenu

Požar ni nakon 23 sata nije lokaliziran. Gospićki su vatrogasci na terenu, međutim, vatra se širi po vrlo nepristupačnom području na strani u smjeru Zagreba.

- Dečki gase gdje god mogu prići, međutim, vatra se širi po kamenjaru gdje je kamen visok preko metra, a zahvaćeno je stotinjak hektara površine - rekli su nam iz JVP Gospić i dodali kako u blizini nema kuća.

Napominju kako je sreća što se ne radi o miniranom području, međutim, više će infomacija imati ujutro. Ostatak noći ekipe će biti na terenu, a nadaju se i kako bi im vrijeme moglo biti od pomoći. Vjetra nema, a temperatura se spustila na -3 stupnjeva Celzijevih što bi moglo pomoći u lokaliziranju požara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature