News

Komentari 39

Milić: Poruku sam poslao da pitam kako je, a ne da utječem na Dujmovićev radni status...

Milić: Poruku sam poslao da pitam kako je, a ne da utječem na Dujmovićev radni status...

Glasnogovornik Vlade Marko Milić održao je konferenciju za medije o novoj SMS aferi u koju je navodno uključen i on

Glasnogovornik Vlade, Marko Milić, demantirao je napise iz tjednika Nacional po kojima je Milić dogovarao uhljebljivanje u poduzeću Hrvatske šume, ocijenivši da se radi o još jednom u nizu netočnih i zavaravajućih članaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Što se tiče mog slučaja, u vezi sa statusom Nike Dujmovića, poznajem li ga? Da, jako dobro. Jesam li ga zaposlio u Hrvatskim šumama? Nisam - kazao je Milić te dodao da su ga zaposlile Hrvatske šume temeljem javnog natječaja.

Kazao je i kako se sve to dogodilo u srpnju 2018. godine. 

- Dujmović je dobio ugovor na neodređeno dvije godine nakon prepiske. Dakle, svakom dobronamjernom je jasno da moja jedna poruka Jakupčiću sigurno nije utjecala na njegovo zaposlenje ni promaknuće, status, radnim uvjetima, plaći - dodao je Milić.

Odgovorio je i na upit novinara zašto je uputio takvu poruku.

- Ja sam vjerojatno poslao poruku da pitam kako je, bez interesa i namjere da utječem na njegov radni status u Hrvatskim šumama  - navodi dalje glasnogovornik Vlade te dodaje kako su sve rekle i same Hrvatske šume.

- Što se tiče tvrtke Biomasa, morao sam guglati da vidim o kojoj je tvrtki riječ. Ne znam ništa o njima i nemam nikakve veze s njima. U funkcioniranju Vlade, susrećete se na terenu, ili ako smo zaprimili neki prigovor, logično je da predstavnici Vlade postupe na način da proslijede predmet nadležnom resoru i to radimo svakodnevno, i tu ne vidim nikakvo svoje odstupanje od zakona i nikakvo pogodovanje - rekao je Milić.

Glasnogovornik Vlade je naglasio da toj tvrtki nije pogodovao. 

Dodao je da mu ovi napisi nisu ništa novo.

- Bavimo se demantiranjem onog što nije istina. Što se mene tiče, nema ništa sporno i nikakvog pogodovanja - zaključio je.

Najčitaniji članci