Obavijesti

News

Komentari 90

Tomašević: 'Možemo! sigurno neće ići u vladu s DP-om...'

Tomašević: 'Možemo! sigurno neće ići u vladu s DP-om...'

Prva etapa Biciklističke Magistrale bit će završena već ovog ljeta, a obuhvatit će izgradnju dionice ispod željezničkog vijadukta i nadvožnjaka od Zavrtnice do Svetica, ukupne dužine od 1.201 metar

VIDEO

U sklopu plana za poticanje održive mobilnosti, gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević, zajedno sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom, obilježit će početak izgradnje prve etape Biciklističke Magistrale Zagreb Istok.

Prva etapa Biciklističke Magistrale bit će završena već ovog ljeta, a obuhvatit će izgradnju dionice ispod željezničkog vijadukta i nadvožnjaka od Zavrtnice do Svetica, ukupne dužine od 1.201 metar. Ova dionica također će predstavljati prvu natkrivenu biciklističku stazu u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO

Gradonačelnik je istaknuo kako će grad Zagreb nastaviti sa poticanjem održive mobilnosti. 

- Želja nam je izgraditi biciklističke magistrale i u drugim dijelovima grada. Osim toga, biti će osvijetljena ekološkom led rasvjetom primjenom pametnog DALI sustava, koji će se aktivirati pomoću senzora odnosno prolaskom biciklista - kaže Tomašević.

Tomašević je također istaknuo kako Holding posluje pozitivno te da su podignuli plaće svim zaposlenicima. Nastavno na to također nisu podizali cijenu usluga građanima.

- Zadovoljni smo rezultatima. Imamo trend pozitivnog poslovanja. Ne samo da posluje pozitivno, a nije bilo nijednog poskupljenja građanima. Holding se i dalje razdužuje. Dug je smanjen za 13 i pol posto, povećanje plaća, bez dizanja cijena. To nam omogućuje nove investicije. Samo u Čistoći 40 novih vozila - rekao je.

Pozvao je građane da im se na Praznik rada pridruže na Maksimiru gdje će podijeliti grah i štrukle.

Sanacija Jakuševca?

- Dok ne dobijemo rezultate inspekcije ne možemo početi sa sanacijom Jakuševca - rekao je.

Osvrnuo se i na odron na Pantovčaku.

- Okolne kuće nisu ugrožene. Napravljene su premosnice. Ugrožena je cesta. To je bitka s vremenom. Morat ćemo ispočetka sagraditi cestu - rekao je.

Sastavljanje Vlade

U tijeku su i dalje pregovori oko sastavljanja Vlade. Tomašević je tako iskoristio priliku i rekao da Možemo! neće u Vladu sa Domovinskim pokretom.

- Mi sigurno nećemo ići u vladu s Domovinskim pokretom. Mi smo dali podršku SDP-u. Ukoliko se ne dogodi koalicija između HDZ-a i DP-a idemo na nove izbore za što smo spremni - rekao je.

- Sad ćemo vidjeti govori li DP sve što govori, o tome da neće s Možemo, kao alibi da može s HDZ-om - kaže.

- Konstruiranje Sabora gdje bi predsjednik sabora bio netko iz SDP-a ne bi trebalo biti sporno, ako se na dnevnom redu odmah nađu lex AP ili izglasavanje povjerenja Turudiću - rekao je Tomašević.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 90

VIDEO

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'
VOZAČ ZA 24SATA

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'

Vozač ZET-a, otac dvoje male djece, u subotu u 23.47 proživio je strašan napad: 'Udarao je glavom, rukama i nogama u staklo. Govorio mi je da će me ubiti. Još se tresem. Staklo me rasjeklo', rekao nam je

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak
Tragedija kod Varaždina: Sin je ubio svog oca pa ranio i majku?
POLICIJA GA JE UHITILA

Tragedija kod Varaždina: Sin je ubio svog oca pa ranio i majku?

Nakon pružanja hitne medicinske pomoći, ozlijeđeni muškarac je preminuo na mjestu događaja