Obavijesti

News

Komentari 29

Pravo 'sado mazo natjecanje': Plakali, znojili se i zapomagali

Pravo 'sado mazo natjecanje': Plakali, znojili se i zapomagali
1

Natjecatelje u splitskom klubu Kocka čekalo 15-ak vrsta paprika. Sve paprike su morali pojesti sve do peteljke, a pripravne su bile i posude za povraćanje...

VIDEO

Treću godinu zaredom u splitskom klubu Kocka održan je Split chili maraton, a izjedale su se najljuće postojeće paprike od kojih natjecateljima se poslovično javljaju respiratorni i problemi s probavom. Bile su dvije skupine: amatera i profesionalaca, a prvi su se dobrano naplakali, otpuhivali, naznojili i zapomagali kako bi savladali "gradivo".

Pobjedu je među profićima odnio Kenneth Akshobhya, Kanađanin rodom iz Trinidada, nastanjen u Splitu. Dobio je za prvo mjesto poseban ljuti umak "Jute spize", nosiljku piva i 200 kuna kako bi sebi kupio kremu za hemoroide te tablete za žgaravicu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

chilli maraton 03:59

- Ove smo godine imali samo troje natjecatelja u profi kategoriji jer se pojavio Kenneth. Njega je baka dok je odrastao u Trinidadu hranila s vrlo opakom paprikom Trinidad Scorpio.

Ljudi su se prepali kad se on pojavio, i ranije je pobjeđivao na ovakvim natjecanjima, a dvoje je odmah odustalo jer je poznat kao mašina za ljute paprike i da borba s njim može vas odvesti u bolnicu. Amateri su pojeli po deset paprika, a pobijedio je Alen Gabela iz Splita.

Profesionalcima smo odmah dali najljuće, počeli su od Chocolate Habanera, a Carolina Reaper im je trebala biti posljednja. Kenneth je držao papriku i bio spreman da je smaže, no, natjecateljica koja ga je pratila u stopu je ipak odustala - ispričao je Branko Bočina, organizator ovog živopisnog, kako ga on naziva "sado mazo natjecanja".

Chilli maraton

Manifestaciju je priredio Bočinin OPG "Juta spiza", inače proizvođači umaka i uzgajivači ljutih paprika iz Kaštel Starog, tako da su i sve opake paprike koje su probali natjecatelji uzgojene na domaćem terenu.

Prilikom natjecanja organizator je zabranio jesti sladoled, pušiti, koristiti usluge masaže i konzumirati alkohol,a oni koji bi posegnuli za mlijekom na pozornice Kocke da ublaže tegobe su diskvalificirani.

Paprike su natjecatelji morali pojesti do peteljke,a pripravne su bile i posude za povraćanje.

- Prvi sam se put natjecala, išla sam što bude da bude. Inače, obožavam ljuto, kad me uhvati faza to mi postane ovisnost kao nekome kava ili cigareta. Ubiju ti paprike sve bacile u tebi. Kad sam se prijavila, organizator se pobojao da će mi srce otkazati jer sam bila najstarija na natjecanju. No, na kraju ostali smo Kanađanin Kenneth i ja. Pojedete papriku, prođe vam nekako kroz grlo,a onda vam se počne dizati želudac. Mislim da sa, ipak pojela 10-ak komada. Sigurna sam da ću ići i dalje na natjecanja, posebice jer nakon svega što sam tu kušala nisam imala nikakvih posljedica - kazala je Silvana Jukić (50), drugoplasirana natjecateljica iz Splita.

Natjecatelje je čekalo 15-ak vrsta paprika, a između ostalih Caribbean Red Habanero, Chocolate Habanero, opake Trinidad Scorpion i Bhut Jolokia (Ghost Pepper) koju Indijci suše i melju i za mješavinu za suzavac.

Chilli maraton

Bile su tu 7 Pot Primo, Trinidad Moruga Scorpion, te najljuća Carolina Reaper koju na kraju nitko nije kušao je jer Silvana odlučila odustati prije nego ju je zagrizla.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU: 

Chilli maraton Chilli maraton Chilli maraton
10
| Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...