Obavijesti

News

Komentari 27

Preboljela rak kostiju i ostala bez noge, a danas je - balerina!

Preboljela rak kostiju i ostala bez noge, a danas je -  balerina!

Gabi Shull (14) je strastvena plesačica. Nakon što je oboljela od raka kostiju i morala amputirati nogu, svi su mislili da je njena plesna karijera zauvijek gotova. Nakon operacije, uz golem napor, svih je razuvjerila...

VIDEO

Tinejdžerka iz Amerike, čija je noga amputirana nakon što je oboljela od rijetkog oblika raka kostijunastavila je plesati i inspirirati ljude diljem svijeta unatoč brojnim operacijama, prenosi Daily Mail.

Balerina Gabi Shull je plesala od svoje šeste godine, a onda je u devetoj otkrila da boluje od teške bolesti raka kostiju. Nakon amputacije, kemoterapije i postoperativnih zahvata, Gabi je odlučila stati ponovno na noge i inspirirati svojom odlučnošću i hrabrosti.

- Otišli smo kod doktora jer je Gabi pala prilikom klizanja na ledu. Mislili smo da je nešto bezazleno, ali masnice nisu prolazile tjednima. Nakon magnetske snimke, doktori su nam rekli strašnu vijest. Gabi boluje od osteosarkoma. Bili smo van sebe od šoka. Nismo mu vjerovali - rekla je Debbie, majka od Gabi.

LIFE DANCE-BACKWARD-LEG 1 KC

- Gabi me pitala zašto joj se ovo događa, a ja sam joj rekla da se loše stvari događaju i dobrim ljudima, i da ne znamo zašto, ali da moramo dati sve od sebe da to izdržimo - i to smo i napravili. - kaže Debbie.

Najveća motivacija za Gabi da izdrži sve operacije je bila ljubav prema plesu.

- Nakon što su mi amputirali nogu, morala sam naučiti ponovo hodati. Ono što me motiviralo je pomisao da ponovno plešem. Samo sam htjela plesati. Nije bilo lako - objasnila je Gabi.

- U početku je bilo teško i bolno. Bilo me strah osloniti se na nogu. Nisam mogla saviti nogu u koljenu jer bi mi proteza zablokirala. Trebalo je otprilike godinu dana terapija da uopće stanem na noge bez ičije pomoći. Godinu dana poslije toga već sam plesala - kaže Gabi.

Missouri dancer, 15, a cancer survivor with a backward leg, inspires millions worldwide

- Postigla sam puno više nego sam se usudila sanjati. Ništa ne bih mijenjala - rekla je balerina.

Danas je Gabi profesionalna balerina, natječe se u plesnim natjecanjima i inspiracija je ljudima diljem svijeta. Njeni plesni treneri, učitelji i kolege plesači su oduševljeni njenom snagom.

Gabi je sudjeluje u kampanji "Istina 365" na društvenim mrežama za potporu djeci oboljeloj od raka.

- Kada odrastem htjela bih biti pedijatrica, medicinska sestra ili znanstvenica kako bi pomogla pronaći lijek protiv raka. Ako sam pobijedila rak i živim sa protetičkom nogom - onda vjerujem da mogu sve! - kaže ustrajna Gabi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina