Obavijesti

News

Komentari 0

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je tvrtke Šestan-Busch, Čateks i Jelen Professional

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je tvrtke Šestan-Busch, Čateks  i Jelen Professional
4

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u srijedu je posjetio Međimursku županiju kako bi se upoznao s programima i djelatnostima obrambene industrije

VIDEO

Nakon što je posjedio te tvrtke iz Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije, predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović izjavio je da su dojmovi impresivni, a posebno ga je oduševila vojna kaciga proizvedena u tvrtki Šestan-Busch.

„To je najbolja kaciga na svijetu, a novi model koji rade bit će još bolji od ovog dosadašnjega. Ovo je nastalo pameću, inteligencijom i radom osnivača i suradnika“, rekao je Milanović.

Dodao je da su mu kazali da je francuska vojska kupila kacige, i to ne prvi puta. „Idu na inozemno tržište. Jako je poticajno za sve one koji se žele baviti poduzetništvom, probijati se i tražiti nove granice“, izjavio je predsjednik RH.

Direktor Šestan-Buscha Alojzije Šestan informirao je predsjednika da će za francusku specijalnu policiju raditi 11 tisuća kaciga u razmaku od tri godine, dok će za Nizozemsku raditi 1.000 kaciga kao pilot program.

U čakovečkom Čateksu, tvrtki koja proizvodi i specijalni materijal za vojnu namjenu, predsjednika je dočekao direktor Davor Sabolić, koji ga je upoznao s njihovim poslovanjem te rekordnim poslovnim rezultatima. Kazao je da je lani ostvareno 115 milijuna kuna prihoda i 10 milijuna kuna dobiti te da ove godine već u prvom kvartalu bilježe rekordne rezultate.

Čakovec: Predsjednik Zoran Milanović u posjetu tvrtki Čateks

„Mi smo primarno proizvođači materijala, odnosno specijalnog materijala za vojnu namjenu i proizvodimo tkaninu za izradu borbene odore hrvatske vojske i policije”, rekao je Sabolić, dodavši da proizvode i tkaninu za slovensku i latvijsku vojsku.

Predsjednik Milanović potom je obišao i tvrtku koja proizvodi radnu i zaštitnu obuću za potrebe vojske, policije, vatrogasaca te za druge namjene „Jelen Professional“ u Belici. 

'Milanović je prevarant, vrijeđa cijelu političku scenu. Ponudili smo mu 2 termina za sjednicu'
'Milanović je prevarant, vrijeđa cijelu političku scenu. Ponudili smo mu 2 termina za sjednicu'

Prilikom obilaska proizvodnog pogona direktor „Jelene Professional“ Darko Pintarić rekao je da tvrtka posjeduje certifikate kvalitete koji jamče kvalitetu u sustavu upravljanja i zaštiti okoliša pri proizvodnji, a da je sva obuća certificirana i udovoljava svim europskim standardima.

Belica: Predsjednik Zoran Milanović u posjetu tvrtki Jelen Professional

U ime Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije predsjednik klastera Goran Basarac prezentirao je predsjedniku aktivnosti kojima se bave i planove suradnje s državom, a sve s ciljem da pomognu svim tvrtkama udruženima u klaster, njih 55.

Milanović o Đurđević: 'Vidjet ćemo u Saboru, kad se suoči s ljudima koji su o njoj lagali'
Milanović o Đurđević: 'Vidjet ćemo u Saboru, kad se suoči s ljudima koji su o  njoj lagali'

Hrvatski klaster konkurentnosti obrambene industrije formalno je udruženje primarno industrijskih dionika koji svojim aktivnostima i djelatnostima daju podršku obrambeno-sigurnosnom sustavu Hrvatske ali i Europske unije, istaknuto je na prezentaciji. Njegova uspostava omogućila je umrežavanje javnog, privatnog i znanstveno-istraživačkog sektora u cilju pripreme i provedbe istraživačko-razvojnih i inovacijskih projekata obrambeno-sigurnosne industrije RH, što posredno vodi do jačanja konkurentnosti gospodarstva RH.

Belica: Predsjednik Zoran Milanović u posjetu tvrtki Jelen Professional

Uz predsjednika Milanovića pri obilasku tvrtki i njihovih proizvodnih pogona bili su predsjednikov savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i posebni savjetnik za ekonomiju Velibor Mačkić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'
IZBORI 2024.

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.