News

Komentari 96

Na Bregani nisu našli bombu, bio je to samo štimer za klavir

Na Bregani nisu našli bombu, bio je to samo  štimer za klavir

Policija je prijepodne zatvorila granični prijelaz Breganu u oba smjera. Pronašli su kofer za koji su sumnjali da sadržava eksplozivnu napravu. Pirotehničari su utvrdili da se radi tek o lažnoj uzbuni...

HAK je prijepodne javio kako je zbog policijskog postupanja prekinut promet na graničnom prijelazu Bregana u oba smjera, a Večernji list neslužbeno doznaje da se radi o lažnoj uzbuni. 

Da se radi o lažnoj uzbuni, potvrdili su i slovenski mediji, a Telegram saznaje da je sumnjiva naprava zapravo bio - štimer za klavir.

- Ruski državljanin je inače pijanist koji je taj uređaj za tonsko ugađanje klavira imao u kutiji koja se nalazila u njegovoj putnoj torbi. Budući da se slovenskim graničnim policajcima taj uređaj tijekom rendgenskog pregleda učinio sumnjivim, autobus je zaustavljen, a putnik je priveden, navodi Telegram.

Pogledajte video:

Kovčeg za koji se sumnja da se u njemu nalazi bomba pronađen je u autobusu Flixbusa koji je prelazio iz Hrvatske u Sloveniju, piše slovenski 24ur.com.

Kovčeg pripada ruskom državljaninu, a slovenski mediji javljaju da hrvatski policajci nisu ništa detektirali. Nakon što su Slovenci počeli izvještavati o pronalasku navodne eksplozivne naprave, mnogi koji su prošli granicu s Hrvatske strane su se okrenuli natrag prema Hrvatskoj. 

Kako je prometovanje preko Bregane zatvoreno, putnici se preusmjeravaju na granične prijelaze Slovenska vas i Rigonce. Autobusi idu na Rigonce, a teretni promet na granični prijelaz Metlika. 

Uskoro više...

Najčitaniji članci